De ce a cumpărat Bitdefender o companie olandeză

De ce a cumpărat Bitdefender o companie olandeză

Bitdefender a anunțat o extindere în zona de securitate cibernetică printr-o achiziție. Compania RedSocks Security va fi controlată de acum de români.

Bitdefender a anunțat pe 24 octombrie achiziția companiei RedSocks Security. Astfel, își completează portofoliul de soluții de securitate cu noi tehnologii capabile să contracareze, la nivel de rețea, amenințări informatice avansate.

Conform informațiilor oficiale, achiziția este parte din strategia de fuziuni și achiziții. Mai mult, investiția extinde portofoliul de soluții în zona de securitate a rețelelor și de monitorizare a amenințărilor informatice complexe și marchează un nou pas în dezvoltarea companiei.

Cu ce se ocupă RedSocks Security, compania cumpărată de Bitdefender

Compania RedSocks Security este specializată în detectarea automată de incidente și de trafic suspect la nivelul rețelei și în combaterea criminalității informatice.

Folosește algoritmii de inteligență artificială cu vizibilitatea asupra atacurilor și oferă clienților soluții de detecție în timp real a breșelor și mecanisme de răspuns la incidente de securitate. Soluțiile companiei cumpărate răspund unei nevoi a pieței pe fondul creșterii numărului breșelor de amploare cauzate de atacuri sofisticate. Acestea nu pot fi blocate de majoritatea soluțiilor pentru rețele de pe piață.

„Suntem capabili să oferim acum clienților Bitdefender și noilor noștri clienți RedSocks o protecție și mai solidă în fața atacurilor informatice. Soluția Bitdefender pentru business, GravityZone, este acum o platformă completă de prevenție, detecție și răspuns, odată cu funcționalitățile revoluționare aduse de RedSocks”, a declarat Florin Talpeș, CEO al Bitdefender.

„Obiectivul nostru a fost să construim soluții care să fie utile oricărui tip de organizație și să oferim clienților valoare pe termen lung. Alături de Bitdefender, ne atingem acum acest țel. Suntem extrem de mândri să fim recunoscuți de o companie vizionară de talia Bitdefender”, a afirmat Pepijn Janssen, fondatorul RedSocks.

Ce se va întâmpla după achiziția Bitdefender

Planul, așa cum a fost expus odată cu achiziția, presupune preluarea birourilor RedSocks de la Haga și integrarea echipelor locale de specialiști în vânzări și cercetare-dezvoltare. Astfel, vor fo dezvoltate oportunitățile de business de pe piața olandeză prin înființarea Bitdefender Olanda. Mai mult, e fundamentul pentru extinderea operațiunilor în vestul Europei.

Compania românească este prezentă pe piața olandeză de 12 ani, cu soluții destinate familiilor și companiilor.

Tranzacția dintre cele două părți, asistată de I5 Invest Gmbh, s-a desfășurat pe 11 octombrie. Include tehnologiile, produsele, portofoliul de clienți și parteneri și angajații RedSocks – consultanți de relații cu clienții și ingineri specializați în monitorizare de trafic și incidente la nivel de rețea.

Cumpărarea RedSocks de către Bitdefender completează seria de fuziuni și achiziții derulate în ultimii doi ani de compania românească. Mai întâi, a cumpărat în 2017 partenerul de pe piața franceză, iar în ultima lună a integrat linia de business a partenerului australian și a deschis birouri proprii la Melbourne, sediul din Australia.

Citește și:
Etichete: