Audi a început producția unui SUV electric fenomenal și va fi lansat curând

Audi a început producția unui SUV electric fenomenal și va fi lansat curând

La 3 ani după ce Audi a anunțat că pregătește un SUV electric, avem, în sfârșit, detalii certe că această mașină chiar va exista. Audi a început producția în masă a modelului e-tron și va fi disponibil pentru vânzare curând.

Se pare că Audi a început producția în masă a autoturismului electric chiar de luni,3 septembrie, la 3 ani după ce a anunțat în cadrul salonului auto de la Frankfurt planurile pentru un concept de SUV în totalitate electric.

Lansarea oficială a noului SUV este programată pe 17 septembrie, când noul model va fi dezvăluit în cadrul unui eveniment somptuos la San Francisco.

audi e-tron suv electric

SUV-ul Audi e-tron va fi produs integral la o uzină de la Bruxelles, acolo unde ar fi trebuit să aibă loc și prezentarea noii mașini, încă de pe 30 august. Evenimentul a fost, însă amânat din cauza arestării CEO-ului Rupert Stadler, în urma scandalului Dieselgate. În acest fel, evenimentul a fost mutat pe 17 septembrie în Statele Unite.

Pregătirile pentru SUV-ul e-tron au început încă din 2016, când a fost modernizată întâi uzina de producție, deoarece construcția de mașini electrice necesită echipamente și utilaje speciale. În plus, angajații au fost, la rândul lor instruiți în cadrul unor cursuri speciale, ca să se adapteze noilor produse pe care au început să le fabrice.

audi e-tron suv electric

Până acum, știm că e-tron va avea două motoare electrice capabile să dezvolte 355 de cai-putere și 561 Nm pentru maximum 60 de secunde. De asemenea, prin comutarea selectorului din modul D în modul S, sistemul electric de propulsie va oferi 402 CP și 664 Nm pentru maximum opt secunde.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în mai puțin de 6 secunde. Viteza maximă este limitată la 200 km/h.

audi e-tron suv electric

În ceea ce privește autonomia, aceasta este estimată undeva la peste 400 de kilometri, datorită unei baterii cu încărcare rapidă de 150 kWh. Inițial, cei de la Audi se lăudau că vor echipa mașina cu o baterie de doar 95 kWh, care oferă o autonomie de peste 500 de kilometri.

Între timp, au ajuns la concluzia că aceste valori erau mult prea optimiste. Cel mai probabil, Audi e-tron va fi disponibil pe piață spre sfârșitul acestui an.

Sursa: Tech Crunch