ASUS ZenFone 5Q este telefonul cu patru camere pe care ți-l permiți

ASUS ZenFone 5Q este telefonul cu patru camere pe care ți-l permiți

ASUS a lansat ZenFone 5. La câteva săptămâni după, se pare că avem parte de alte câteva aparate cu trăsături similare din aceeași familie. Cel mai nou este intitulat ASUS ZenFone 5Q.

ASUS s-ar putea să nu fie foarte sus pe lista priorităților tale în materie de smartphone-uri, dar eforturile sale în cercetare și dezvoltare au devenit din ce în ce mai evidente în ultimii ani. Cu creații precum noul Asus ZenFone 5Q, taiwanezii au mari șanse să domine segmentul mainstream, iar acolo se face cei mai mulți bani, dacă ai gadgetul potrivit.

Vizavi de gadgetul potrivit cu un preț atractiv, noul ASUS ZenFone 5Q ar putea fi primul smartphone care reușește să integreze patru camere la un preț atât de mic. Cu toate că momentan este disponibil doar în Statele Unite ale Americii, sunt șanse foarte mari să ajungă și în țara noastră în timp util.

Restul specificațiilor este de asemenea important, dar ASUS ZenFone 5Q va rămâne în mentalul colectiv datorită mecanismului de captură. Are două camere principale și alte două pe partea din față, pentru selfie-uri cu bokeh de înaltă rezoluție.

Pe partea din față, pe lângă o cameră de 20 de megapixeli, ai o a doua cameră cu un câmp vizual ultra-lat de 120 de grade. Aceeași combinație o găsești și pe spatele telefonului, cu mențiunea că te vei rezuma la o cameră principală de 16 megapixeli.

Nu va lipsi suportul pentru captură video 4K Ultra HD. Este important de reținut că cele patru camere pot fi folosite și separat, nu doar în tandem, două câte două. Asta înseamnă că te vei bucura de și mai multă flexibilitate în imortalizarea aventurilor tale.

Noul smartphone este construit în jurul unui panou de 6 inci cu o rezoluție nativă Full HD+. Panoul IPS folosit are un raport de aspect de 18:9. Partea de procesare este asigurată de o combinație între un Snapdragon 630 și 4GB RAM. Sistemul de operare preinstalat este Android Oreo, acumulatorul e de 3300 mAh, iar un senzor de amprentă completează pachetul.

Noul smartphone ASUS ZenFone 5Q este disponibil în culorile Midnight Black și Moonlight White la prețul de 299 de dolari pe Amazon. Din câte se pare, Amazon.com îl livrează și în România, dacă îți asumi plata adițională a TVA-ului.

Citește și: