20 aug. 2018 | 06:00

ASUS Strix SCAR II ar putea fi cel mai mic laptop de 17 inci pentru gaming

ACTUALITATE
ASUS Strix SCAR II ar putea fi cel mai mic laptop de 17 inci pentru gaming

ASUS și-a reînnoit de curând portofoliul de portabile pentru gaming, iar noul Strix SCAR II este dedicat celor care își doresc un notebook de 17 inci.

ASUS este unul dintre jucătorii cei mai importanți din piața laptopurilor și, de aceea, nu ar trebui să vină ca o surpriză lansarea unor noi modele pentru gaming. În urmă cu câteva zile, am detaliat noua serie Zephyrus S de 15 inci, în timp ce, doritorii unui ecran mai mare pot opta pentru ASUS Strix SCAR II.

Ilustrat în imaginile alăturate, noul portabil al companiei este unul cât se poate de arătos și adaptat la tendințele din piață referitoare la design. Dacă este închis, ai putea confunda fără probleme noul Strix cu un laptop de 15 inci. Motivul are legătură cu rama surprinzător de subțire pe trei dintre cele patru laturi ale ecranului.

ASUS Strix SCAR II este promovat ca fiind primul notebook de gaming cu o diagonală de 17,3 inci care a reușit să se încadreze în doar 400mm lățime. Sistemul pare să fie și foarte subțire, dar doar lățimea este o premieră pentru diagonala sa.

În ceea ce privește configurația hardware, în mod previzibil, variază foarte mult în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție. Dacă banii nu sunt o problemă, poți opta pentru un procesor Intel Core i7 8750H sau 8300H. Configurația este completată de până la 32GB RAM, un SSD de 512GB și o placă video mai mult decât decentă. Este vorba de un chipset NVIDIA GeForce GTX 1060 cu 6GB GDDR5 dedicați.

Pentru precizie sporită în sesiunile tale de gaming, tastatura pare să fie una aerisită, cu taste mari și un sistem de iluminare multi-color. În plus, tastele WASD pentru amatorii de shootere sunt evidențiate. În partea dreaptă s-a găsit loc pentru un numpad. Prețul de achiziție pentru ASUS Strix SCAR II este momentan necunoscut, dar portabilul ar trebui să ajungă în magazine începând cu luna viitoare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele