ASUS lansează în România un monitor care ar putea fi visul oricărui gamer

ASUS lansează în România un monitor care ar putea fi visul oricărui gamer

ASUS lansează oficial în România primul monitor de gaming de pe piață de 27 de inci 4K UHD. Încorporează și tehnologia Nvidia G-sync HDR la o rată de refresh de 144 Hz.

ASUS ROG Swift PG27UQ este clar un monitor de gaming care se adresează jucătorilor competitivi ce nu vor să piardă un meci de Fortnite din cauza unui monitor cu o rată de reîmprospătare mică sau un input mare.

„Dacă doi jucători, la fel de talentați, se confruntă eu cred că cel care joacă de pe un astfel de monitor de gaming are un avantaj, față de cel care joacă pe un monitor obișnuit, poate un avantaj chiar nedrept”, a spus Francisc Kurko, Marketing Specialist, ASUS România.

Cei de la ASUS susțin că este primul monitor de gaming de pe piață care are o certificare DisplayHDR 1000, un standard de calitate HDR, și este capabil să redea conținut 4K UHD (3840 x 2160 pixeli) la o rată de reîmprospătare de 144Hz.

ASUS ROG Swift PG27UQ are un panou IPS vine cu o tehnologie numită quantum dot care ar permite monitorului să aibă un gamut de culoare profesional de 97% DCI-P3 și 99% Adobe RGB. Astfel, culorile ar trebui să fie mai realiste și unghiurile de vizualizare mai bune decât pe un monitor obișnuit. Un avantaj pe care ASUS îl oferă este faptul că-și precalibrează monitoarele direct din fabrică și asigură un indice delta E de acuratețe al culorii sub 3 puncte.

Un alt lucru cu care acest monitor se laudă este că e dotat cu Nvidia G-Sync High Dynamic Range. Asta ar trebui să ofere culori mai dinamice decât monitoarele obișnuite, iar funcția de g-sync ar asigura o experineță de gaming omogenă, fără lag sau imagini neafișate corect.

De asemenea, monitorul poate oferi o luminozitate maximă de 1.000 niți. Totuși acest grad de iluminare nu este constant, ci ajustabil, deoarece monitorul folosește un senzor de lumină ambientală pentru a analiza condițiile de iluminare. Astfel, dacă lumina ambientală este puternică și luminozitatea ecranului crește pentru a combate acest lucru.

Potrivit reprezentantului ASUS, gamerii hardcore se îndreaptă către monitoare mari care au o rezoluție 4K și o rată de refresh de peste 144 Hz. Jucătorii profesioniști aleg monitoarele de 24 de inci cu o rată de referesh de 144 Hz (acestea fiind monitoarele standard în competiții), iar jucătorii casual se uită la ecranele cu o rată de reîmprospătare a imaginii de 75 Hz.

Cât de importantă este rata de refresh în gaming?

„Oamenii trebuie să înțeleagă că un monitor cu o rată de refresh mai mare te va ajuta să fii mai bun. În jocuri ca Counter-Strike un headshot poate face diferența dintre victorie și înfrângere, iar pe un monitor cu o rată de refresh mai mică poți crede că ai dat un headshot, dar defapt ai ratat. Competițiile de gaming precum Dream Hack a ajutat ca mai mulți oameni să vadă diferențele dintre o rată de 60 Hz și una de 144 Hz”, a mai spus Francisc Kurko.

Monitorul are un preț foarte mare pentru piața noastră, spunem noi, acesta situându-se la 14.000 de lei. Cine își va permite să cheltuiască atât de mulți bani pentru un monitor? „Acum vorbim de o nișă de cumpărători, dar în viitor acest lucru se va schimba”, a conchis Kurko.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: