AsteroidOS te ajută să-ți modernizezi ceasul inteligent cu Android Wear

Achiziția unui ceas inteligent s-ar putea să nu mai fie neapărat o prioritate pentru tine, dar cu ajutorul noului AsteroidOS s-ar putea să ai un motiv în plus să scoți de la naftalină vechiul smartwatch.

În urmă cu aproximativ trei ani, când ceasurile inteligente se aflau la început de drum și nu era foarte clar dacă vor reuși să devină relevante în piață, un grup de dezvoltatori au început să lucreze la AsteroidOS. Între timp, Android Wear s-a maturizat destul de mult, iar dispozitivele Apple Watch sunt mai populare ca niciodată.

Trecând peste aceste detalii de fond, AsteroidOS se pare că ieșit din stadiul de proiect și poate fi experimentat în toată splendoarea sa. Dacă ai vreo curiozitatea în privința sa, îl poți descărca folosind acest link și-l poți instala pe o varietate suprinzător de mare de ceasuri cu Android Wear. Momentan, nici un smartwatch nou nu se lansează din start cu AsteroidOS. În schimb, întregul proiect este promovat ca o alternativă pentru sistemul de operare creat de Google pentru purtabile.

Varianta 1.0 de AsteroidOS funcționează foarte bine pentru a-ți servi notificările de pe smartphone, informații despre vreme, programări din calendar, alarme și temporizatoare. În plus, dacă obișnuiești să asculți muzică de pe mobil, poți interacționa cu melodiile folosind butoane virtuale de pe ecranul ceasului.

În teorie, AsteroidOS va suporta și rularea de aplicații standalone, dar momentan nu există. Pentru a remedia situația, creatorii noului sistem de operare au creat un SDK sau Software Development Kit ce poate fi descărcat gratuit împreună cu o serie stufoasă de tutoriale.

În cazul în care AsteroidOS ți se pare atrăgător pornind de la clipul de mai sus, îl poți instala la această oră pe LG G Watch, LG G Watch Urbane, LG G Watch R, Asus Zenwatch 1, Asus Zenwatch 2, Asus Zenwatch 3 și Sony Smartwatch 3. Instrucțiunile de instalare le găsești aici și nu implică să renunți complet la Android Wear. În schimb, poți opta pentru un ceas inteligent cu dual boot.

14:53 19.05.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video