Telefonul de 80 de euro care chiar funcționează e vândut de francezi

Telefonul de 80 de euro care chiar funcționează e vândut de francezi

Spre surprinderea celor care au uitat de francezii de la Archos, compania încearcă din nou să fie relevantă pe piața de mobile cu un smartphone ieftin și bun.

În momentul în care Google a anunțat Android Go Edition pentru telefoane cu procesoare mai lente și 1 GB RAM, a devenit evident că vom asaltați cu gadgeturi accesibile. În ultimele săptămâni, am detaliat o serie de smartphone-uri cu prețuri nesubvenționate mai mici de 100 de euro care se pretează de minune în cazul utilizatorilor cu bugete scăzute sau care nu au mai avut în trecut o interacțiune cu un telefon inteligent.

Cel mai recent terminal preinstalat cu Android Oreo Go Edition vine de la Archos și reușește să se încadreze în prețul de doar 80 de euro. În contextul în care gadgeturi precum Galaxy Note 9 sau iPhone X gravitează în jurul valorii de 1000 de euro, este interesant de văzut ce poate oferi un aparat care costă de 12 ori mai puțin.

Intitulat Archos Access 57, telefonul ilustrat în imaginea de mai sus este construit în jurul unui panou de 5,7 inci cu o rezoluție infimă de 480 x 960 de pixeli. Raportul lungime/lățime al ecranului este de 18:9. Partea de procesare a gadgetului este asigurată de o combinație între un SoC Spreadtrum SC9832E quad core tactat la 1,4GHz și 1GB RAM.

În funcție de nevoile tale, s-ar putea să-l cumperi chiar mai ieftin de 80 de euro, deoarece este oferit în două versiuni. Archos Access 57 este un dual SIM ce poate fi achiziționat cu conectivitate 4G și o memorie internă de 16 GB sau conectivitate 3G și un spațiu de stocare de 8 GB. În ambele cazuri, este prezent un slot microSD pentru extinderea spațiului de stocare cu până la 64 GB.

Noul smartphone incorporează o cameră principală de 8 megapixeli cu filmare Full HD și o a doua de doar 2 megapixeli pentru selfie-uri și videochat. Acumulatorul are doar 2.400mAh, dar ar trebui să fie suficient pentru 15 ore de dialog. În plus, poate fi schimbat cu ușurință de către utilizator. Un port audio de 3,5 milimetri și suportul pentru radio FM completează pachetul.