Apple ar putea crea tastatura rezistentă la firimituri

Apple ar putea crea tastatura rezistentă la firimituri

Cu siguranță ai mâncat de multe ori în fața calculatorului și, inevitabil, ai ajuns să bagi firimituri în tastatură. Apple are de gând să te scape de asta.

Dacă ești la birou și ai tastatura în față, poate vrei să o întorci și să o scuturi de câteva ori. Sunt șanse să fi creat un mic ecosistem în interiorul acesteia, iar firimiturile sunt unul dintre elementele de bază ale creației tale. Ei bine, dacă nu ești un fan al acestei situații, așa cum nici eu nu sunt, sigur ți-ar plăcea o tastatură rezistentă la firimituri.

Apple a aplicat pentru înregistrarea unui brevet pe 8 martie, iar conform informațiilor publice, pare că aceștia ar lucra la o nouă tastatură pentru un MacBook. Datorită acesteia, ar trebui să scapi de problemele cauzate de firimituri și de praf.

În brevet se arată mecanismul de funcționare al sistemului de protecție. Una dintre soluții se referă la folosirea unei membrane sub fiecare tastă, astfel că interiorul tastelor este protejat de exterior. În paralel, un alt mecanism descrie mișcarea tastelor ca similară cu cea a unui burduf, care împinge reziduurile în exterior.

Tastele ar putea include un substrat, tasta și o structură de protecție care ține departe contaminanții de mecanismul de mișcare”, se arată în brevetul celor de la Apple.

Compania pare să vină cu soluții destul de complexe pentru rezolvarea problemei firimiturilor, care poate deveni destul de enervantă, ce-i drept. Totuși, vorbim despre un simplu brevet, așa că e cazul să ne amintim și care e, de obicei, regula când vine vorba de asemenea aplicații. Majoritatea sunt înregistrate de companii doar ”ca să fie”, așa că nu putem fi siguri dacă vom vedea o tastatură rezistentă la firimituri de la Apple. N-ar fi rea o asemenea apariție, însă.

Citește și: