24 sept. 2018 | 16:30

Apple vrea să-ți vândă seriale TV fără sex și violență

ACTUALITATE
Apple vrea să-ți vândă seriale TV fără sex și violență

Apple îți vinde cu succes telefoane, laptopuri și tablete, iar acum vrea să-ți vândă și filme și seriale, dar fără sex și violență.

În urmă cu un an, Tim Cook a văzut serialul Vital Signs și nu a fost mulțumit de rezultat. Se pare că serialul TV, o dramă semi-autobiografică a lui Dr. Dre, conținea prea multe scene de sex și violență și înfățișa oameni drogându-se.

Este prea violent. Apple nu poate difuza asta, ar fi zis Tim Cook lui Jimmy Iovine, responsabilul de Apple Music.

Gigantul american vrea să intre pe piața de entertainement, dar nu vrea să o facă oricum, ci păstrându-și imaginea curată a companiei producătoare de smartphone care a reușit să obțină 80% din profiturile totale ale pieței globale de telefoane mobile.

Apple vrea ca serialele pe care le difuzează să fie unele de calitate cu multe vedete care să placă la multă lume, dar fără scene de sex, fără limbaj vulgar și violență.

Acesta este un pas în direcția opusă față de ceea ce au făcut alte companii producătoare de show-uri precum HBO, Amazon sau Netflix. Toate aceste platforme au seriale de succes cu multe scene de sex, de violență și conțin un limbaj nu tocmai curat.

Apple este expusă unui risc în plus dacă decide să difuzeze seriale controversate. În cazul Netflix dacă se difuzează un film controversat atunci clientul se poate dezabona și cam atât. La Apple, clientul ar putea renunța să le mai cumpere telefoane și laptopurile.

Apple pregătește temeinic lansarea primelor producții și a amânat lansarea serialelor din martie 2018 până la finalul acestui an. Totuși, unii analiști cred că ar trebui să ne așteptăm la o nouă amânare.

Unul dintre serialele interesante care vor apărea la Apple va fi serialul SF Fundația. Seria romanelor science-fiction ale remarcabilului scriitor Isaac Asimoc va fi produsă de Skydance Media ca o dramă TV pentru Apple. Inițial publicate ca o serie de opt povestiri în 1942, apoi ca o carte în 1951, romanele Fundația spun povestea oamenilor împrăștiați prin galaxie, dar sub dominația Imperiului Galactic.