Apple a fost „spartă”: cine e hackerul care și-a recunoscut vina

Apple a fost „spartă”: cine e hackerul care și-a recunoscut vina

Compania Apple nu ajunge deseori subiectul unor știri din cauza hackerilor, dar se pare că un australian a reușit să fure de curând cantități importante de informații de pe serverele gigantului din Cupertino.

După cum se întâmplă de cele mai multe ori, un adolescent s-a aflat în spatele unui atac asupra infrastructurii rețelistice a celor de la Apple. Este vorba de un tânăr australian din Melbourne care a reușit să descarce aproximativ 90 de GB de date de pe rețeaua „securizată” a corporației.

În urma atacului, micuțul a reușit să acceseze și o parte din datele clienților Apple, pornind de la informațiile obținute prin hacking. Compania americană a făcut eforturi semnificative pentru a ascunde întregul eveniment, dar cazul a devenit public în momentul în care a început să se judece într-un tribunal australian.

Chiar și după ce investigația a fost predată celor de la FBI în urmă cu aproximativ un an, detalii despre eveniment nu au reprezentat subiect de știri nicăieri pe mapamond.

Din motive legale, numele tânărului australian cu o vârstă mai mică de 18 ani nu a fost făcut public. Știm însă că și-a recunoscut greșeala și că el percepuse întregul set de circumstanțe ca pe un interviu de angajare. A spus că este un vechi fan Apple și că își dorește foarte mult să lucreze la compania americană.

Din păcate pentru el, oficialii gigantului fondat de Steve Jobs nu au perceput gestul ca pe un compliment sau o manifestare de apreciere.

Agenții FBI au colaborat timp de câteva luni cu autoritățile australiene pentru a localiza tânărul hacker. Din nefericire pentru el, nu a fost suficient de eficient în a-și ascunde urmele.

Momentan, o mare parte dintre detaliile atacului nu au fost făcute publice. Nu știm datele exact care au fost furate sau dacă securitatea utilizatorilor Apple a fost la un moment dat în pericol din cauza incidentului. Nu știm nici măcar dacă a afectat doar sediul corporației din Australia sau a afectat și alte țări.

Știm doar că adolescentul pusese la păstrare toate datele furate într-un folder la el pe hard disk intitulat hacky hack hack. Două laptopuri Apple au fost confiscate de la domiciliul acuzatului și au fost găsite chei de autorizare pentru a intra oricând înapoi pe serverele Apple. Nu este foarte clar dacă a împărtășit „prada” cu alți hackeri de pe internet, dar se pare că s-a lăudat după eveniment cu realizările sale pe WhatsApp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: