24 apr. 2018 | 10:31

Jocurile secrete din Android pe care nu le-ai încercat până acum

ACTUALITATE
Jocurile secrete din Android pe care nu le-ai încercat până acum

Android are încorporate câteva jocuri secrete de care sigur nu știai. Indiferent de versiune, Android îți pune la dispoziție un divertisment ieftin, dar care te-ar putea tenta.

Versiunile Android sunt amuzante și datorită numelor de deserturi, iar pentru a face lucrurile și mai copilărești, fiecare dintre aceste versiuni are câte un secret bine ascuns în setări. Creatorii Android au făcut asta încă de la prima versiune, dar puțini știu de existența jocurilor.

Pentru a le găsi, trebuie să accesezi următoarele opțiuni: Settings – About Phone sau Android version, în funcție de telefon. Când ai făcut asta, ar trebui să-ți apară pe ecran ceva ce n-ai mai văzut până atunci pe smartphone-ul tău.

Android 2.3, Gingerbread

Pe prima versiune Android o să îți apară o imagine cu logoul sistemului de operare, înconjurat de o mulțime de zombii și de… o turtă dulce tot zombi. A fost o apariție destul de bizară pentru prima versiune Android și cam neinspirată. Ai crede că noul tău sistem de operare se va bucura de un viitor strălucit dacă îți arată acele cadavre?

Android 3.0, Honeycomb

Pe Android Honeycomb mascota-logo a sistemului de operare a primit o nouă față. Dacă descoperi secretul din 3.0, vei vedea că Android nu mai apare sub forma unui roboțel verde, ci a unei albinuțe. Animația încă se bucură de multă popularitate.

Android 4.0, Ice Cream Sandwich

Pe această versiune, Android vine sub forma unui fel de gândac, Bugdroid, care, de fapt, vrea să fie un sandviș cu cremă de înghețată. Da, sună și arată foarte bizar, dar partea interesantă vine când apeși pe el. Bugdroidul se mărește, iar când atinge dimensiunea maximă, explodează în mai mulți gândaci care zboară pe ecran.

Android 4.1-4.3, Jelly Bean

Unii ar spune că jocul ascuns în această versiune Android este cel mai plictisitor. După ce l-ai descoperit, o să îți apară un jeleu, după cum îi sugerează și numele. Apasă scurt pe ea și o să capete ochi, zâmbet și două antene. Dar încearcă să apeși lung pe acel desen și o intri într-un joc destul de plictisitor în care te „distrezi” cu mai multe boabe de fasole de jeleu.

Android 4.4, KitKat

Joculețul de pe versiunea KitKat e chiar mai banală decât precedenta. Întâi o să îți apară litera „K” pe ecran, apoi, dacă apeși scurt pe logo, jocul îți va arăta un fel de „tribute” al versiunilor anterioare. E ca o veritabilă matrioșkă.

Android 5.x, Lollipop

Aici, jocul se deschide cu un cerc galben (previzibil, având în vedere că versiunea e Lollipop). După ce apeși pe cerc, acesta se transformă într-o acadea. Acesta este punctul de start pentru un joc asemănător Flappy Bird (cel care i-a făcut pe mulți să dea de pământ cu telefonul).

Android 6.x, Marshmallow

În această versiune Android, a fost folosit același joc Flappy Bird, dar cu o nalbă, în loc de acadea. Da, celor de la Android pare să le placă foarte mult dulciurile. Noutatea e că la acesta pot participa mai mulți jucători. Trebuie doar să apeși acel „+” pentru a adăuga și alte persoane, dar va fi un haos total în jocul acela.

[readmore]

Android 7.x, Nougat

Nougat are inclus unul dintre cele mai interesante, dar și cele mai ciudate jocuri, care vine la pachet cu… pisici. La început, nu-ți dai seama despre ce e vorba, dar apoi, o să vezi în bara de stare de sus că îți apare un emoji cu o pisică.

[readmore]

Jocul te pune să colecționezi tot felul de pisici. Nu se știe de ce ai face asta, dar dacă te prinde, jocul chiar creează dependență, chiar dacă nu-ți plac pisicile.

Se poate întâmpla, totuși, să nu găsești aceste joculețe. Eu am încercat pe un Lenovo K6, cu Android Nougat și n-a funcționat.

Android Oreo joc

Android Oreo are un joc ciudat, în care plimbi o caracatiță pe ecran. E neagră, pe un fundal albastru, și n-are pic de umor. Mă rog, așa a decis Google, așa avem.