Cum dezactivezi achizițiile in-app sau microtranzacțiile pe Android

Microtranzacțiile reprezintă o problemă majoră a secolului în care trăim, mai ales dacă ai un copil mic în familie. Cel mai bine, ar fi să știi cum dezactivezi achizițiile in-app.

În urmă cu câțiva ani, cumpărai un joc sau un program și te bucurai de el pentru totdeauna. Acum, mai ales când vine vorba de aplicații mobile, toate sunt bombardate cu microtranzacții. Există niște jocuri spectaculoase pe care le descarci gratuit, dar pentru a te bucura cu adevărat de ele, trebuie să arunci o grămadă de bani pe diverse elemente din interior.

Respectivele cumpărături poară numele de achiziții in-app și se pot reflecta în note de plată usturătoare. Au existat cazuri cu note de plată de zeci de mii de dolari și nu au fost puține.

Din fericire, indiferent dacă ai un smartphone cu Android sau un iPhone, există un mecanism la care poți apela pentru a dezactiva achizițiile in-app. De această dată, voi detalia sistemul prin care poți preveni efectuarea de microtranzacții din greșeală pe Android. În cazul în care ai dat un smartphone cu Android copiilor, este cea mai bună soluție ca să nu vezi cheltuieli aiurea pe extrasul de cont de la bancă.

Deschide Play Store sau Magazin Play din ecranul principal al telefonului cu Android. Fă un tap în dreapta sus pe cele trei liniuțe pentru accesa meniul principal al aplicației. Un pic mai jos în același meniu, fă un tap pe Settings sau Setări. În funcție de limba pe care o ai setată în meniu, bifează în dreapta Require Authentification for Purchases.

În română, aceeași opțiune este intitulată Se solicită autentificarea pentru achiziții. Tastează parola aferentă contului de Google și confirmă cu OK. Dacă ai un senzor de amprentă, în același meniu bifează Fingerprint Authentication sau Autentificare prin amprentă. Din nou, vei fi nevoit să te autentifici cu contul tău de Google.

După ce ai urmat pașii de mai sus, nimeni nu va mai putea să facă achiziții in-app fără parola ta de Google. Rămâne doar să ai grijă să nu o afle copiii.

20:30 22.04.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video