10 mart. 2018 | 12:33

Android e mai bun decât iOS la cel mai important capitol

ACTUALITATE
Android e mai bun decât iOS la cel mai important capitol

La ora actuală, competiția globală pe piața de smartphone-uri se dă între Android și iOS, alte sisteme de operare pentru mobile fiind irelevante.

În urmă cu cinci ani, piața de mobile era un pic mai diversificată decât acum când vine vorba de sisteme de operare. La momentul respectiv, mai găseai încă telefoane cu Windows Phone, BlackBerry, Tizen sau Ubuntu Touch. Între timp, a devenit cel puțin ciudat să întâlnești un utilizator de smartphone care are altceva decât un Android sau iPhone.

Partea bună este că vorbim totuși de două platforme și nu de una singură, iar un monopol din partea Google sau Apple pare imposibil la această oră. Ambele platforme au un număr important de fani, chiar dacă una are mai mulți decât cealaltă.

Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) a realizat un studiu pentru a analiza fidelitatea utilizatorilor de smartphone-uri pentru platforme mobile. În studiul publicat de TechCrunch, se menționează faptul că loialitatea posesorilor de Android pentru platforma Google a crescut constant în ultimii doi ani. Niciodată nu a atins pragul de la această oră.

Cu scopul de a obține o referință concludentă pentru loialitate, cei de la CIRP au studiat platformele către care s-au orientat cumpărătorii de smartphone-uri în 2017, în momentul în care și-au făcut upgrade la telefon. Concluzia a fost una cât se poate de clară, iar Android a ieșit câștigătoare în fața iOS. Dintre cei care au avut Android în 2016, 91% au îmbrățișat dispozitive cu sistemul de operare al Google și în 2017. În același timp, doar 86% din utilizatorii de iOS au rămas la iPhone în momentul schimbării telefonului.

Între ianuarie 2016 și decembrie 2017, loialitatea pentru Android a variat între 89 și 91%, în timp fidelitatea posesorilor de iPhone-uri pentru iDevice-uri a crescut de la 85 la 88%. Una peste alta, indiferent care este platforma ta preferată, un lucru este sigur.

Am ajuns într-un punct în care utilizatorii migrează din ce în ce mai puțin de la un sistem de operare la altul. În schimb, pe termen lung, preferă să aleagă o platformă, să o învețe, să cumpere aplicații și, eventual, spațiu în cloud.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele