05 sept. 2018 | 13:15

Amazon a ajuns Apple din urmă, cu o valoare de un trilion de dolari

ACTUALITATE
Amazon a ajuns Apple din urmă, cu o valoare de un trilion de dolari

La doar câteva săptămâni după ce oficialii Apple s-au lăudat cu o evaluare de un trilion de dolari, a venit rândul celor de la Amazon să iasă în evidență cu aceeași performanță.

Numeri pe degetele de la o mână companiile care au atins performanța de a ajunge la un trilion de dolari. Dacă ar fi să fii și mai precis, de fapt ai nevoie doar de două degete. Abilitatea de atinge pragul de 1000 de miliarde prin intermediul evaluării acțiunilor tranzacționate la bursă a fost asociată până la această oră cu doar două entități. Prima a fost Apple în urmă cu aproximativ 4 săptămâni. A doua a fost Amazon, ieri, 04.09.2018.

Diferența dintre cele două situații este că Apple e în continuare o companie de un trilion de dolari, în timp ce evaluarea Amazon a depășit pentru doar câteva momente pragul mai sus menționat. Momentul cheie a avut loc când prețul de achiziție al unei acțiuni pentru gigantul în shopping online a atins valoarea fără precedent de 2050,57 dolari.

Prețul unei acțiunii la Amazon a mai fluctuat de la momentul respectiv, dar este doar o chestiune de timp până când se va stabiliza peste pragul de 2050 de dolari. Momentan, se află sub cifra respectivă. Lăsând la o parte situația de moment, este evident că Amazon trece prin cea mai bună perioadă din istoria sa.

Pentru prima oară, o acțiune Amazon s-a tranzacționat cu 2000 de dolari pe 30 august 2018. Creșterea explozivă este și mai evidentă în momentul în care te gândești că în urmă cu mai puțin de un an, în octombrie 2017, o acțiune atingea pentru prima oară valoarea de 1000 de dolari. Având în vedere că acțiunile s-au dublat, reprezintă o idee bună să-ți investești economiile în acțiuni Amazon, dacă te pricepi la acest domeniu.

Între timp, Jeff Bezos are cel mai mult de câștigat din această creștere. Evaluarea sa personală este de 166 miliarde de dolari, în timp ce Bill Gates se mulțumesc cu aproximativ 70 de miliarde.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele