Allview X5 Soul, primul telefon al românilor cu autentificare facială avansată

Allview X5 Soul, primul telefon al românilor cu autentificare facială avansată

Allview X5 Soul e primul telefon sub acest brand care va fi dotat cu autentificare facială. Deocamdată e știut numele funcționalității: Deep Face ID.

Allview X5 Soul va fi următorul telefon premium lansat sub această marcă. Tehnologia de recunoaștere facială avansată, denumita Deep Face ID, ar trebui să-ți ofere încă o opțiune de a-ți securiza conținutul. E primul model al companiei Visual Fan dotat cu o astfel de funcționalitate. Firesc, odată cu introducerea acestei opțiuni, poți să nu mai folosești amprentă, dacă ți se pare prea mult.

În caz că te întrebi de ce e „avansată” funcționalitatea, ei bine, compania susține că telefonul e dotat cu o cameră infraroșu pentru autentificare. Aceasta e capabilă să scaneze 3D, calculând și adâncimea. Funcționează similar opțiunii Face ID de pe iPhone X, dar fără proiectarea a câteva zeci de mii de puncte pe fața utilizatorului pentru a stabili un tipar. Odată cu anunțul acestui telefon marca Allview, compania intră în cursa de-a face autentificarea facială mai bună și pe Android.

Allview X5 Soul va fi lansat în mai. În plus, e posibil să aibă și opțiunea de încărcare wireless. Cel mai folosit standard în prezent este Qi, popularizat de Samsung și folosit de Apple pe ultimele telefoane iPhone. Cel mai probabil și pe telefonul Allview va fi folosit acesta.

Allview X5 Soul e dotat cu un proiector IR și senzor de proximitate IR dedicate capabile să reflecte conturul feței utilizatorului în cameră. Aceasta, cu ajutorul unor algoritmi de procesare specifici inteligenței artificiale, conturează o hartă 3D detaliată și precisă a feței utilizatorului. În plus, dacă utilizatorul este nevoit să poarte ochelari, să se ferească de soare, de ploaie sau de vânt, harta 3D a feței acestuia va fi creată la fel de detaliat și precis. În schimb, dacă utilizatorul are ochii închiși sau este scanată o poză a acestuia, telefonul nu va putea fi accesat, protecția datelor și a informațiilor fiind maximă.

În plus, Allview X5 Soul va fi primul smartphone cu tehnologie neurală al companiei. Va folosi un nou procesor de la Mediatek, bazat pe arhitectura Cortex A73.