09 iul. 2018 | 08:06

Admitere 2018: edu.ro publică rezultatele repartizării pe licee

Generalist
Admitere 2018: edu.ro publică rezultatele repartizării pe licee

În cadrul procesului de admitere 2018 în liceele din România, edu.ro va publica pe parcursul zilei de luni, 9 iulie 2018, rezultatele repartizării computerizate.

Absolvenții clasei a opta care au trecut cu brio de evaluarea națională vor afla astăzi, 9 iulie 2109, liceul sau colegiul la care au fost repartizați. Ca în fiecare an, rezultatele la admitere 2018 vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației Naționale. Întregul proces pleacă de la opțiunile completate de copii împreună cu părinții pe formularul de repartizare.

Pe lângă publicarea online a rezultatelor la procesul electronic de repartizare, la școlile gimnaziale, va fi publicată lista cu locurile neocupate la liceele din județ. După aflarea rezultatelor la admitere 2018, tinerii adolescenți trebuie să-și depună dosarul de înscriere între 10 și 13 iulie.

Media de admitere 2018 se calculează pe o formulă ce a rămas neschimbată de aproximativ un deceniu. Nu mai există un examen de admitere la liceu. În schimb, se calculează o notă de admitere formată din media obținută de elev la Evaluarea Națională în proporție de 80% și media generală pe clasele V – VIII, 20%.

Repartizarea pe unități de învățământ a absolvenților de clasa a VIII-A se realizează în funcție de media de admitere și de ordinea opțiunilor pe care elevii le-au exprimat pentru un liceu, respectiv o filieră în fișele de înscriere. În mod evident, ajung să intre în clasa dorită elevii cu media de admitere la liceu cea mai mare.

“Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune. Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la nici un liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat și trebuie să participe la a doua etapă de admitere la liceu, pe  7 septembrie 2018”, se arată în Ghidul admiterii computerizate, realizat de Ministerul Educației.

[readmore]

În cazul în care doi elevi au medii de admitere la liceu egale, ei sunt departajaţi în funcție de următoarele criterii, folosite în ordine:

  • a) media generala obținută la Evaluarea Națională
  • b) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a
  • c) nota obținută la examenul de Limba și literatura româna din cadrul Evaluării Naționale
  • d) nota obținută la examenul de Matematica din cadrul Evaluării Naționale
  • e) nota obținută la examenul de Limba maternă din cadrul Evaluării Naționale

În final, Ministerul Educației Naționale recomandă elevilor și părinților completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni, pentru a evita situațiile nedorite.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele