Cum a reușit un adolescent să moară din cauza unor căști

Cum a reușit un adolescent să moară din cauza unor căști

Nu este primul adolescent care a decedat în aceleași condiții suspecte, dar e greu să ți se pară normal că cineva poate să moară electrocutat de la căști. Cel mai recent caz a fost în Malaezia.

De-a lungul anilor, am întâlnit numeroase cazuri de persoane care au decedat sau și-au dat foc la casă din greșeală, pornind de la un încărcător defectuos de smartphone. Acel scenariu este departe de a fi o excepție. Nu te aștepți însă ca o pereche de căști conectate la un telefon să se reflecte în aceleași consecințe tragice.  

Cel mai recent caz dramatic vine din Malaezia și a fost raportat de publicația Sinar Harlan. Corpul tânărului a fost găsit de mama sa după ce a venit de la muncă într-o după amiază. Cel mai probabil, tânărul a decedat pe parcursul nopții, dar când l-a văzut de dimineață nemișcat, femeia s-a gândit că dormea.

Cât timp a fost la muncă a fost neliniștită și s-a întors mai repede acasă, doar pentru a-i fi confirmate cele mai terifiante temeri. Când a pus mâna pe el și l-a simțit rece, a sunat imediat la salvare. Din păcate, era prea târziu pentru băiat.

Având în vedere lipsa vânătăilor și altor tipuri de răni de pe corp, împreună cu sângele care i-a curs dintr-o ureche, investigatorul de la fața locului a tras concluzia că tânărul a murit electrocutat. Concluzia sa a fost confirmată ulterior de o autopsie realizată la spitalul Tuanku Ja’afar Hospital din localitate.

Un caz similar a fost întâlnit în luna februarie a acestui an în Brazilia. O tânăr de 17 ani a fost atunci transportată de urgență la spital după ce căștile i-au ars urechile într-o manieră foarte gravă. În ambele cazuri, telefoanele la care erau conectate căștile cu pricina au fost puse la încărcat.

În concluzie, dacă mai folosești căști cu fir, ar trebui să te abții de la audiție în momentul în care smartphone-ul este conectat la priză. În plus, astfel de situații ar trebui să te facă să eviți să mai folosești încărcătoare foarte ieftine sau căști de proastă calitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: