7 motive pentru care Nokia 7 Plus e un telefon bun cu Android
Nokia 7 Plus a fost o surpriză plăcută a verii. E disponibil și în România și, după o perioadă de folosire de cam două săptămâni, i-am găsit șapte avantaje. Ca să-l judeci, trebuie să ții însă de un singur lucru.
În ultimul an, Nokia ca marcă a reușit să-și recâștige o parte din publicul pe care l-a avut cândva, dar și să ajungă la utilizatori noi. Cel mai mare atu pe care îl au telefoanele vândute de HMD Global e că sistemul de operare e un Android cât se poate de curat, cu doar mici modificări (cum ar fi aplicația camerei foto). Implicit, actualizările au venit mai repede.
Nokia 7 Plus e un telefon bun pentru mai multe categorii de utilizatori, dar, în special, pentru cei care vor un telefon rezonabil la un preț decent. Ca specificații, are un ecran de 6 inci Full HD+, un procesor cu opt nuclee, 4 GB de memorie RAM și un spațiu de stocare de 64 GB.
Are și două camere foto: de 12 megapixeli f/1.8 și de 13 MP f/2.6. Cea de selfie e de 16 MP f/2. Portul de încărcare, și transfer date, este un USB-C și bateria e de 3.800 mAh.
Dincolo de toate acestea, că ziceam la început cum ar trebui să fie judecat, prețul e cel care îl scoate în față. E acest telefon Nokia costă mai puțin de 2.000 de lei și, în funcție de perioada în care îl cumperi, poate fi și mai ieftin de atât (dacă ai noroc de-o promoție).
Cele șapte motive pentru care ai alege Nokia 7 Plus
Bateria mare. La 3.800 mAh, e aproape ca un telefon premium dintre cele mai bune, cum ar fi Samsung Galaxy Note 8. Ține însă cont că ecranul consumă mai puțină energie.
Actualizările pentru Android. Dacă de la producători mai mari aștepți mult după noul Android, în cazul modelelor Nokia noutățile vin mai repede. A fost cazul la modele lansate în 2017, e cazul și cu Nokia 7 Plus care a fost înainte și la beta.
Ecranul. Are 6 inci, raport de aspect 18:9, ceea ce îl face mai comod de ținut în mână, și rezoluția e la fix pentru un astfel de smartphone mid-range.
Design. Spre deosebire de ce-a livrat HMD Global în 2017, Nokia 7 Plus arată mult mai bine. Nu mai are margini atât de pronunțate, marginile de pe lângă ecran sunt mai înguste și accentele de auriu pe carcasă completează decent designul.
Camera foto. Să ne înțelegem, nu-i la nivelul celui mai nou iPhone sau celui mai bun Samsung, dar e bună pentru ce preț are telefonul. Bună pentru poze de vacanță, de zi cu zi, pentru câteva clipuri 4K și cam ce mai vrea un utilizator obișnuit care nu vrea să distrugă bugetul cu un telefon nou.
Spațiul de stocare. La fel ca în cazul camerei, și acesta trebuie raportat la preț. Sunt telefoane de cam același preț, poate un pic mai scumpe, care oferă doar 32 GB. La 64 GB, dar și cu suport pentru card microSD, nu o să ai mari probleme și să vezi mesajul că n-ai spațiu imediat ce îl scoți din cutie.
Lipsa unei interfețe pe Android. Pentru cei mai mulți utilizatori, o interfață proprie a producătorului pe un telefon mid-range nu face decât să-l încetinească și mai mult. Sigur, dacă ar fi optimizat sistemului de operare mai bine, n-ar fi problema asta, dar nu e cazul cu cele mai multe. Astfel, mai bine un Android simplu, curat, care să nu devină extrem de „leneș” după două luni.