10 oct. 2017 | 20:20

Telefonul pliabil de la ZTE primește aprobare să fie vândut

ACTUALITATE
Telefonul pliabil de la ZTE primește aprobare să fie vândut

În competiția pentru primul telefon pliabil, cei de la ZTE s-ar putea să iasă în fața concurenței, deși lumea aștepta de la Samsung un așa gadget. 

Samsung a prezentat conceptul de telefon pliabil în 2013. Au trecut patru ani de atunci și deja începe să apară concurența. Un competitor serios vine din China.

Orice smartphone care urmează să se comercializeze în Statele Unite trebuie să fie certificat de autoritățile americane, respectiv FCC. De obicei, acest eveniment se desfășoară cu câteva săptămâni înainte de lansarea efectivă a aparatului. Cu alte cuvinte, nu mai avem prea mult de așteptat până vom pune mâna pe primul telefon pliabil.

Deși dezbatem de câțiva ani posibilitatea unui telefon pliabil de la Samsung, se pare că ZTE Axon M va fi primul smartphone cu abilitatea de a-și dubla diagonala în doar câteva momente. Din păcate, terminalul se pare că nu va avea parte de o lansare la scară largă. Cel puțin în prima etapă a disponibilității, va ajunge doar în mâinile abonaților AT&T, unul dintre cei mai importanți operatori de telefonie din SUA.

ZTE Axon M a fost subiectul mai multor zvonuri în ultimele luni, dar este îmbucurător că nu vom mai avea mult de așteptat până la lansarea efectivă. Aparent, terminalul va fi format din două ecrane sensibile la atingere ce pot fi extinse într-o secundă pentru obținerea unei diagonale de 6,8 inci cu o rezoluție nativă de 2160 x 1920. Pliat, fiecare dintre panourile care îi definesc fețele va avea o rezoluție Full HD.

Deși știm sigur că va rula Android, va fi interesant de văzut ce artificii software vor implementa cei de la ZTE pentru a permite utilizatorilor să profite la maxim de cele două ecrane și de rezoluția neobișnuită. Cel mai probabil, un spațiu atât de mare va fi ideal pentru navigat pe internet.

În privința configurației hardware, terminalul se pare că va veni preinstalat cu Android 7.1.2 Nougat, în defavoarea Oreo. La interior, va ascunde o combinație între un SoC Snapdragon 820, 4GB RAM și o memorie internă de 32GB. Prețul de achiziție va fi de aproximativ 650 de dolari, în timp ce camera de spate va folosi un senzor de 20 megapixeli.

zte-foldable-fcc

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele