04 iul. 2017 | 07:29

Un vlogger era să-și piardă viața de dragul vizualizărilor pe YouTube

ENTERTAINMENT
Un vlogger era să-și piardă viața de dragul vizualizărilor pe YouTube

Meseria de vlogger pare ideală în teorie. Faci ceea ce-ți place, cu un pic de noroc devii vedetă și câștigi între timp niște bani. Nu este însă atât de simplu.

Majoritatea rețelelor sociale actuale au crescut exponențial în ultimii ani și, în același timp, au facilitat crearea de vedete online. Această asociere de termeni care nu exista în urmă cu 10-15 ani face referire în mare parte la vloggeri. Trecând peste cei care s-au îmbogățit din această meserie și pe care îi numeri pe degetele de la mâini, există câteva mii care ar face orice să ajungă în lumina reflectoare și să câștige cât mai mulți abonați.

După ce în urmă cu câteva zile am detaliat un gest extrem de dragul vizualizărilor pe YouTube, astăzi revenim cu alt exemplu care nu ar fi trebuit să se întâmple. De această dată este vorba de un vlogger specializat pe sfaturi de sănătate din China.

Din greșeală și de dragul realizării unui gest extrem în fața camerei, vloggerul Zhang a ajuns la spital în urmă cu câteva zile. Dacă ar mai fi întârziat mult, risca să-și piardă viața. Norocul ei a constat în eficiența doctorilor de a-i pompa conținutul stomacului într-un timp foarte scurt pentru a o salva.

Totul a pornit de la un gest aparent nevinovat. Tânăra a decis să facă o sesiune de livestreaming în timp ce mânca o frunză imensă de aloe vera. După cum știm cu toții, respectiva plantă vine la pachet cu o serie stufoasă de beneficii. Este folosită în creme, diverse tratamente și sucuri naturale. Niciodată nu vezi pe cineva încercând să o consume neprocesată, dar nu te-ai aștepta să-ți facă rău.

Problema este că a confundat planta. Frunzele imense din care a mâncat cu spor nu erau de aloe vera, ci de Agave Americana. Aceasta din urmă este o plantă foarte otrăvitoare similară din punct de vedere estetic cu aloe vera. Nu a durat mult până a simțit un gust foarte amar și și-a dat seama că i se face foarte rău. Imediat a oprit sesiunea de livestreaming și a chemat salvarea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele