22 aug. 2017 | 09:15

Game of Thrones episodul 6: sabia de foc nu este o jucărie, chiar există

ENTERTAINMENT
Game of Thrones episodul 6: sabia de foc nu este o jucărie, chiar există

Urzeala Tronurilor a ajuns la episodul 6 și unul dintre cele mai fascinante efecte din ultimul episod din Game of Thrones nu a fost generat prin CGI. Sabia de foc a lui Beric este adevărată.

În funcție de fascinația pe care o ai pentru Game of Thrones, s-ar putea să știi că producătorii fac eforturi semnificative pentru a nu abuza de efecte speciale. În lupta din episodul patru din acest sezon, au fost depășite câteva recorduri vizavi de numărul cascadorilor în flăcări într-o singură scenă.

[related]

Lupta din episodul 6 al serialului Urzeala Tronurilor, care a fost difuzat în acest weekend, a fost de asemenea una foarte spectaculoasă. Prezența dragonilor a lăsat fanii cu gura căscată, mai ales că a întruchipat prima interacțiune dintre Night King și Daenerys Stormborn Targaryen. Trecând pe șocul decesului aparent al unuia dintre dragoni, cel mai fascinant element din episod a constat în sabia de foc utilizată de Beric Dodanrrion, liderul grupării Brotherhood Without Banners.

Game of Thrones a avut o recuzită specială

Dacă nu ești foarte atent la modul în care arde sabia în episod, ai fi tentat să crezi că este de jucărie, dar actorul a confirmat într-un interviu pentru Esquire că nu este deloc așa. Conform spuselor lui Joseph Sinclair, sabia cu pricina a fost creată special pentru Game of Thrones și putea să ardă fără probleme aproximativ două minute. În plus, era cât se poate periculoasă. Din greșeală, exista un risc foarte mare să dai foc la cascadorii din echipa Whitewalkers fără să vrei.

În final, totul s-a rezumat la o coregrafie foarte precisă și întreaga scenă de luptă a fost un dans repetat intens, pentru ca filmarea să fie cât se poate de verosimilă. Nu a ajutat nici că actorul a fost nevoit să treacă prin întreaga secvență cu un singur ochi, celălalt fiind acoperit.

[readmore]

În final, sabia de foc din Urzeala Tronurilor a arătat spectaculos și era evident că umbrele, reflexiile și impactul cu inamicii nu ar fi putut fi făcut din postprocesare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele