18 dec. 2017 | 12:32

Un gigant tehnologic își plătește angajații în Bitcoin

ACTUALITATE
Un gigant tehnologic își plătește angajații în Bitcoin

Bitcoin tinde să fie fenomenul cultural al acestui an și, cu toate că s-ar putea să fie o bulă care va exploda, interesul pentru monedă continuă să crească.

În ultimele săptămâni, am primit mai multe întrebări despre Bitcoin și criptomonede decât în ultimii cinci ani. Din ce în ce mai multe persoane au ajuns să facă investiții în acest domeniu relativ nou, cu toate că nu este foarte clar cum funcționează și dacă nu cumva ”balonul va exploda” în următoarele săptămâni și luni.

Dacă mai avea cineva vreun dubiu legat de fascinația oamenilor pentru criptomonede, este suficient să arunci o privire în ”curtea” japonezilor. Unul dintre cei mai importanți jucători japonezi din industria online, GMO Internet a decis să își plătească angajații parțial în Bitcoin. Asta înseamnă că în fiecare lună, o parte semnificativă din salariu va fi achitată într-un portofel virtual.

În mod surprinzător, oficialii companiei au afirmat că gestul este menit să ajute oamenii să înțeleagă mai bine modul în care funcționează banii virtuali. La această oră, GMO Internet activează într-o serie de afaceri derivate din online, inclusiv publicitate pe internet, finanțe și infrastructură online. În luna mai a acestui an, a fost înființată o divizie specială în cadrul companiei japoneze specializată pe tranzacții și schimbări valutare cu Bitcoin.

Tranziția de la Yen la Bitcoin pentru salariații GMO Internet va începe în luna februarie a anului viitor. Din acel moment, aproximativ 890 de dolari vor fi livrați în criptomonede în fiecare lună în format digital. În yeni japonezi, suma respectivă este de aproximativ 100.000 Yen.

Partea bună este că întregul proces de tranziție de la bani reali la Bitcoin pentru salariu este absolut opțional. Cei cărora le este frică de moneda cu o valoare astronomică, pot rămâne la un salariu tradițional. ”Sper că ne vom îmbunătăți înțelegerea noastră asupra monezii virtuale prin utilizarea ei regulată.” Purtătoarea de cuvânt Harumi Ishii a declarat pentru The Guardian că este optimistă în privința propunerii directorilor GMO ce va afecta aproximativ 4000 de angajați.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele