Turneul de la Wimbledon: Google nu te lasă să ignori competiția cu Simona Halep

Turneul de la Wimbledon: Google nu te lasă să ignori competiția cu Simona Halep

Turneul de la Wimbledon este cel mai recent subiect celebrat de Google printr-un Doodle. Anul acesta, Simona Halep va încerca să ia titlul.

Turneul de la Wimbledon este una dintre cele mai prestigioase competiții de tenis de pe mapamond și una dintre cele mai vechi. Chiar și persoane care nu au nici o tangență cu tenisul au vizionat cel puțin o partidă desfășurată pe terenul de la Wimbledon. Ca referință, dintre cele patru turnee de Mare Șlem, turneul desfășurat în aceste zile este cel mai bine cotat la nivel internațional.

Gazda turneului este All England Lawn Tennis and Croquet Club din Londra. Denumirea pompoasă este de referință istorică, deoarece ne aduce aminte de faptul că Turneul de la Wimbledon este singurul care se desfășoară pe același teren pe care s-a înființat. În 1877 a avut loc prima ediție. La momentul respectiv s-au înscris 22 de jucători, iar finala a fost câștigată de Spencer Gore în fața lui William Marshall cu 6:1, 6:2, 6:4 în 48 de minute.turneul de la Wimbledon simona-halep

Turneul de la Wimbledon 2017 cu Simona Halep

Turneul de la Wimbledon se va desfășura anul acesta în perioada 3-16 iulie. Conform organizatorilor evenimentului, Simona Halep este printre capii de serie, o confirmare suplimentară a faptului că are mari șanse să iasă câștigătoare. Românca este cap de serie numărul 2, după Angelique Kerber din Germania și este urmată pe poziția a treia de Karolina Pliskova din Cehia.

Din România, Simona Halep este singura care a reușit să intre pe lista celor 32 de favorite din acest an de la Turneul de la Wimbeldon. Pe tabloul principal le mai găsim totuși și pe Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan. În competiția masculină, singurul român este Marius Copil, dar favoritul de anul acesta este Andy Murray.

Simona Halep a pierdut de curând finala de la Roland Garros în fața Jeļenei Ostapenko cu 4:6, 6:4, 6:3. La Wimbledon, va încerca să treacă pestea acea dezamăgire și, cu un pic de noroc, să câștige marele titlu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI