TetraBIN îi motiveză pe copii să arunce gunoiul în coșuri printr-un joc

Încercând să găsească o soluție creativă pentru a motiva copii să nu mai arunce gunoaie pe stradă, o echip de dezvoltatori au creat TetraBIN.

Deși situația curățeniei stradale în țările occidentale nu este la fel de gravă ca în foarte multe localități de la noi, sunt în continuare foarte multe persoane care ignoră coșurile de gunoi. Este complet irelevant faptul că acestea sunt instalate la distanțe de câțiva metri. Din acest motiv, o companie mai puțin cunoscută a decis să le facă interactive.

Primele coșuri de gunoi TetraBIN au fost create de Sencity. Acestea sunt interactive, vin la pachet cu un joc interesant și, pe termen lung, s-ar putea să remedieze problema gunoaielor aruncate aleatoriu pe străzi.

Pentru că nu auzisem până la această oră de așa ceva, TetraBIN este un coș de gunoi inteligent, un gadget conectat la internet ce transformă experiența aruncatului la gunoi într-un joc video. Acest lucru este posibil prin intermediul unui panou curbat ce învăluie pubela pe toate părțile. Un set stufos de senzori completează ecuația interactivă. Scopul acestora din urmă este să înregistreze momentul exact în care un obiect este aruncat la coș și să transpună acele obiecte pe ecran.

Jocul efectiv este destul de simplu, dar s-ar putea să-i fascineze pe cei mai mici dintre noi. La baza ecranelor se află câțiva câini. Aceștia din urmă par a fi destul de flămânzi și fac diverse gesturi prin care să genereze mila trecătorilor. Deasupra lor zboară mai mulți lilieci care fac destul de dificil procesul de hrănire al animalelor. Chiar și în aceste condiții, copiii ambițioși vor încerca să arunce gunoiul în așa fel încât să evite liliecii și să ajungă la câini. Fiecare obiect aruncat pe ecran se va transforma în pulpe de pui.

Ce care vor atinge o performanță deosebită în noul joc, vor vedea un mesaj luminos prin care sunt anunțați că au câștigat. Imediat după vor primi un cod pe care îl pot folosi pe site-ul companiei pentru diverse recompense.

Alexandru Puiu
18:56 06.03.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video