04 aug. 2017 | 07:37

Tesla Model S suferă o înfrângere rușinoasă în fața Chevy Bolt

ENTERTAINMENT
Tesla Model S suferă o înfrângere rușinoasă în fața Chevy Bolt

Consumer Reports tocmai a publicat un raport prin care se confirmă că Chevy Bolt are o autonomie mai mare decât fostul lider – Tesla Model S 75D.

Cei de la Tesla au făcut valuri încă de acum câțiva ani prin intermediul unor mașini electrice de lux, cu prețuri extravagante și dotări pe măsură. Imaginea de lider în industrie a companiei a fost facilitată și de faptul că mai multe autorități importante de certificare au clasificat mașinile Tesla ca fiind cele mai bune în diverse teste de performanță. Se pare însă că, cel puțin dintr-un punct de vedere, Chevy Bolt tocmai a detronat una dintre cele mai populare versiuni de Tesla Model S. Este vorba de varianta 75D.

Consumer Reports este o autoritate independentă folosită ca reper în industria auto de foarte mulți posibili clienți. Tocmai de aceea, este destul de frustrant pentru americani că în urma testelor de autonomie ale CR, Chevy Bolt a obținut 402 de kilometri pe o singură încărcare, în timp ce Tesla Model S 75D s-a rezumat la 378 de kilometri departe de priză. Înfrângerea suferită de Tesla este cu atât mai dureroasă cu cât Chevy Bolt costă jumătate din valoarea versiuni de Tesla cu care a fost comparată.

Rezultatele obținute de Consumer Reports vor fi probabil contestate de Tesla, în contextul în care diferă semnificativ de valorile certificate de EPA. Environmental Protection Agency este o altă autoritate americană care, printre altele, testează performanța mașinilor electrice din piață. În urma testelor EPA ce sunt realizate în condiții ideale de drum, fără vânt și fluctuații de viteză, Chevy Bolt s-a rezumat la 383 kilometri de autonomie, în timp ce Tesla Model S a obținut 416 kilometri.

Cei de la Consumer Reports au ținut să menționeze că au testat Chevy Bolt pe autostradă unde au circulat cu o viteză constantă de 105 kilometri pe oră cu sistemul de ventilație dezactivat complet. Testul a inclus și câteva perioade de condus mixt, cu variații de viteză.

Luând în calcul și alți factori de performanță și calitate a experienței de utilizare, Tesla Model S continuă să fie liderul la mașini electrice în top Consumer Reports, dar este urmată îndeaproape Chevy Bolt pe locul doi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele