Un Tesla Model S a depășit 1000 de kilometri cu o încărcare

Un Tesla Model S a depășit 1000 de kilometri cu o încărcare

Fără să aducă nici un fel de modificări mașinii, un grup de fani Tesla au depășit pragul de 1000 de kilometri pe o singură încărcare.

Până la această oră, nici o mașină electrică nu a depășit pragul de 1000 de kilometri pe o singură încărcare. Gestul remarcabil al fanilor din Tesla Owners Club Italia a fost cu atât mai impresionant cu cât s-a folosit o mașină obișnuită, ce poate fi cumpărată din magazin. Performanța a fost atinsă cu un Tesla Model S P100D, aceasta este varianta de top a companiei americane, cu cea mai bună motorizare și cel mai performant acumulator.

În 2017, au avut loc multe tentative de depășire a recordurilor de autonomie pentru mașini electrice. Nici una dintre ele nu s-a apropiat însă de performanța italienilor de la Tesla Owners Club Italia. Recordul anterior obținut cu un Tesla Model S a fost de 901.2 kilometri pe o singură încărcare. Performanța pasionaților de mașini electrice din Italia este de 1078 de kilometri.

Cum era de așteptat, pentru atingerea acestui prag psihologic au fost făcute compromisuri semnificative de viteză și confort, dar având în vedere că vorbim de un record mondial, detaliile contează mai puțin.

Lista optimizărilor făcute pentru atingerea recordului include menținerea unei viteze de aproximativ 40km/h în majoritatea timpului de condus. Au fost folosite cauciucuri cu rezistență redusă la frecare și aerul condiționat a fost dezactivat în permanență. În plus, s-a folosit funcția Autopilot într-o varietate foarte mare de scenarii pentru ca frănarea și accelerarea să fie cât mai lină cu putință și eficientă energetic.

În total, întreaga aventură a durat 29 de ore și s-a desfășurat în cea mai mare parte în jurul orașului Salerno din Italia. În definitiv, deși mașina de producție nu a suferit modificări pentru atingerea recordului de 1078 kilometri, este puțin probabil ca acesta să fie depășit prea curând. Autonomia specificată de Tesla pentru respectivul model este la jumătate din performanța italienilor.

Citește și: