13 nov. 2017 | 16:00

Tesla Model S cu hidrogen este mașina la care merită să visezi

ENTERTAINMENT
Tesla Model S cu hidrogen este mașina la care merită să visezi

Mașinile Tesla sunt sinonime cu ideea de mașini electrice de calitate. Se pare însă că o Tesla Model S poate fi modificată pentru a funcționa cu hidrogen.

De-a lungul anilor, au existat mai multe tentative pentru crearea unui autoturism ecologic. Deși la ora actuală cele mai populare sunt mașinile electrice, au existat câteva prototipuri cu hidrogen, energie solară sau bio-diesel. Ca beneficii, foarte apreciate au fost mașinile cu hidrogen, deoarece nu făceau decât să genereze apă atunci când te deplasai prin trafic.

Cu toate că Tesla nu va lansa niciodată versiuni cu hidrogen ale autoturismelor din portofoliu, o companie din Olanda și-a propus să modifice un Tesla Model S în acest scop. Proiectul detaliat de cei de la Futurism a fost realizat în întregime de către furnizorului de gaz local intitulat Holthausen Group.

Numele proiectului de modificare a unui Tesla Model S pentru a suporta alimentarea cu hidrogen a fost Project Hesla, o combinație dintre hidrogen și Tesla. Este important de reținut faptul că nici un oficial Tesla nu a fost implicat în acel proces de modificare. Nu este exclus ca oficialii companiei americane să fie ofensați de astfel de inițiative.

După cum era de așteptat, nu a fost deloc ușor ca cineva să modifice mecanismul de alimentare cu energie al Tesla Model S. Max Holthausen, unul dintre inginerii implicați în proiect a clasificat întreaga mașină ca fiind un labirint tehnologic. În final însă, după numeroase tentative și modificări, mașina a acceptat să funcționeze nu doar cu una, ci două surse de energie concomitent.

În urma Project Hesla, s-a obținut un Tesla Model S ce folosește atât bateria originală în deplasare, cât și un un sistem de alimentare cu hidrogen. Acesta din urmă se manifestă printr-o butelie ascunsă undeva în mașină. Apogeul experimentului a constat în dublarea autonomiei oficiale specificate pentru acea mașină, 1000 de kilometri în loc de 505 kilometri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele