08 nov. 2017 | 15:00

Sistemul de camere duble de la iPhone 8 Plus a fost furat de la israelieni

ACTUALITATE
Sistemul de camere duble de la iPhone 8 Plus a fost furat de la israelieni

O companie mai puțin cunoscută din Israel pretinde că Apple a furat de la ea sistemul de captură cu două camere principale de pe la iPhone 8 Plus și 7 Plus.

Sunt multe motive să-ți cumperi un iPhone 7 Plus sau iPhone 8 Plus, dar cel mai sus pe lista priorităților se află abilitățile de captură ale respectivelor gadgeturi. Deși se mișcă impecabil și au un ecran mai mare, cei mai mulți utilizatori sunt fascinați de efectul bokeh prin care un obiect din primplan se diferențiază foarte bine de background.

Pentru a se apropia și mai mult de performanța foto/video a unui DSLR, Apple a introdus două camere principale pe spatele telefonului iPhone 7 Plus. Ulterior, cu mici îmbunătățiri, aceeași rețetă a fost folosită la iPhone 8 Plus și iPhone X. Ideea pentru acest mecanism se pare însă că nu aparține inginerilor Apple, ci celor de la Corephotonics. Compania din Israel a realizat un sistem de captură cu două camere pentru mobile încă din 2014.

La această oră, Corephotonics a dat în judecată Apple pentru încălcare de patente, având ca dovezi telefoanele iPhone 7 Plus și iPhone 8 Plus care folosesc sistemul lor de captură. Cel mai probabil, iPhone X va face de asemenea obiectul procesului în viitorul apropiat. Din câte se pare, în trecut, oficialii Apple s-au aflat la masa tratativelor cu Corephotonics pentru un eventual parteneriat, dar până la urmă, gigantul din Cupertino a decis că nu are nevoie de ajutorul israelienilor.

Conform reprezentanților companiei din Israel, situația este un pic mai ciudată decât în cazul altor procese similare. Aparent, negociatorul Apple prezent la tratative a fost foarte încrezut, afirmând că viitoarele modele de iPhone pot încălca fără emoții patentele Corephotonics. Nu de alta, dar vor fi necesare ”câțiva ani și milioane de dolari”, până când creatorii iPhone-urilor să fie nevoiți să se revanșeze pentru respectivul gest.

Momentan, oficialii Apple nu au comentat pe marginea subiectului, dar CV-ul Corephotonics este unul destul de impresionant. Este evident că nu vorbim de un trol de patente, având în vedere că aceeași companie din Israel a colaborat în trecut cu Samsung Electro-Mechanics și OmniVision.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele