09 nov. 2017 | 09:53

Samsung Galaxy S9 va renunța la cea mai așteptată funcție

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S9 va renunța la cea mai așteptată funcție

Samsung Galaxy S9 se află deja în producție, iar următorul flagship al companiei e pe cale să renunțe la cea mai așteptată funcție a telefonului.

Acum un an, odată cu apariția știrilor despre Galaxy S8, am început să vorbim din ce în ce mai mult și despre posibilitatea apariției unui senzor de amprentă integrat în ecran. Ideea nu s-a materializat, din păcate, astfel că S8 a avut parte de un senzor amplasat pe spate și în lateral, fiind uneori dificil de folosit. Un an mai târziu, vorbim despre aceeași tehnologie.

Trendurile anului 2017 au gravitat, în principiu, în jurul ecranului Infinity, cu raport de aspect de 18:9, însă și senzorul de amprentă a fost important pentru producători. Unii au renunțat la el, cum e cazul Apple, în timp ce alții l-au mutat nu în cea mai fericită poziție, cum e cazul Samsung.

Un senzor de amprentă amplasat pe partea din spate are câteva dezavantaje, iar din această cauză mulți clienți așteaptă un astfel de senzor integrat în ecran. Tehnologia nu este imposibil de pus în aplicare, dar sunt în continuare câteva obstacole care trebuie rezolvate. În plus, în cazul unei companii ca Samsung, există și problema capacității de producție, care trebuie să fie una destul de mare.

Din păcate, zvonurile venite din Coreea de Sud nu sunt îmbucurătoare, afirmând că Samsung Galaxy S9 nu va avea senzorul de amprentă integrat în ecran. Conform informațiilor din piață, acesta va avea senzorul amplasat tot pe spate, dar rămâne să vedem dacă va fi așezat tot în lateral sau pe centru.

Samsung Galaxy Note 9, pe de altă parte, are ceva mai multe șanse să beneficieze de viitoarea tehnologie, care ar trebui să fie gata până la jumătatea lui 2018.