Sfera misterioasă de lumină din Siberia are o explicație banală

Sfera misterioasă de lumină din Siberia are o explicație banală

Lumini neobișnuit de strălucitoare au fost văzute deasupra Siberiei, iar toți s-au gândit că extratereștrii au venit să distrugă planeta. Ei bine, există o explicație mai plauzibilă.

Spectacolul de lumini, vizibil pe o suprafață mare din nordul Siberiei, a fost observat de oamenii din regiunea Iamalia-Neneția. Sfera de lumini a fost generată de testele rachetelor rusești care se desfășurau în aceea regiune, la acel interval de timp. Potrivit unei declarații din partea Ministerului Apărării din Rusia, testele au implicat lansarea unei rachete balistice intercontinentale Topol, împreună cu trei exerciții care implicau rachete balistice trase de două submarine nucleare.

Se crede că racheta de la Topol a fost cea care a produs lumina orbitoare pe care a văzut-o oamenii, fiind ajutată și de razele Soarelui care au intensificat-o. Cu alte cuvinte, dacă testele cu rachete ar fi fost efectuate câteva ore mai târziu, este posibil ca lumina să nu fi fost produsă niciodată, deoarece razele solare ar fi trecut de orizont și nu ar fi lovit rachetele la lansare. Astfel, mult mai puțini oameni ar fi văzut vreo dovadă a rachetelor care-și fac de cap în Siberia.

Cum se întâmplă în astfel de cazuri, un fenomen ușor de explicat a pornit tot felul de conspirații. Și acum, ca în alte ocazii, extratereștrii ne-au ocolit. La începutul anului, un profesor a venit și cu o teorie interesantă cu privire la lipsa de răspuns de la ființe din alte sisteme solare. Brian Cox, fizician, a propus un răspuns la această dilemă. El crede că e o șansă foarte mare ca extratereștrii să se fi auto-distrus din cauza divergențelor politice, cu mult înainte să devină suficient de evoluați încât să lanseze o misiune de explorare interstelară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: