De ce ar vrea extratereștrii să ne invadeze: nu e cum te-a speriat Hollywood

De ce ar vrea extratereștrii să ne invadeze: nu e cum te-a speriat Hollywood
13:14 18.09.2017

Este greu de spus dacă extratereștrii vor veni și ne vor distruge. Chiar și așa, există o modalitate prin care putem preveni acest lucru.

Numeroasele povestiri de la Hollywood nu au luat în calcul multe aspecte cu privire la o invazie. Adică de ce ar vrea extratereștrii să vină peste noi? De ce ar avea ei nevoie de la noi? De apă, nu ar avea de ce, pentru că este cel mai abundent compus din cosmos. De sclavi umani, nici asta nu ar avea sens. Traversează întreg spațiul interstelar și au nevoie de sclavi?

O motivație semi-plauzibilă ar fi, de fapt, necesitatea unei biosfere funcționale. Un ecosistem planetar plin de reciclare chimică, fotosinteză și regimuri climatice moderate, este destul de util și greu de reprodus. Așadar, dacă singura motivație unică pentru ca o specie interstelară să ajungă pe la noi și să acționeze într-o manieră ostilă este că sistemul lor de acasă nu mai poate să-i susțină, ar trebui să încercăm să găsim acele exoplanete din apropiere, pe care viața abia a început.

Să presupunem, totuși, că într-un viitor atât de îndepărtat avem capacitatea de a confirma prezența unei biosfere pe o exoplanetă și ne-am perfecționa tehnicile, astfel încât să putem măsura lucruri ca poluarea industrială, schimbările climatice și, probabil, chiar și excesul de infraroșu al tehnologiei active.

Cu aceste informații în mână, am putea spune că o specie de pe una dintre cele mai sărăcăcioase planete, să împacheteze și să vină în căutarea unei noi locuințe. Cum noi nu deținem încă aceste abilități și nici nu sunt semne că viitorul apropiat o să aducă schimbări majore în acest sens, mai avem de așteptat.

 

loading...