21 iun. 2017 | 15:30

ProtonVPN: Cercetătorii de la CERN și MIT au lansat un VPN gratuit pentru securitate sporită

ACTUALITATE
ProtonVPN: Cercetătorii de la CERN și MIT au lansat un VPN gratuit pentru securitate sporită

Aceeași echipă responsabilă de serviciul de email securizat ProtonMail a lansat un serviciu VPN cu un nivel sporit de securitate. Acesta este intitulat ProtonVPN și poate fi utilizat în mod gratuit.

Intimitatea online a internauților a ajuns să fie o problemă din ce în ce mai gravă în 2017. Tot mai multe țări au introdus legi de tip Big Brother care implică monitorizarea activității online a tuturor persoanelor conectate la internet printr-un smartphone, tabletă, PC sau Mac. Pentru un nivel sporit de securitate și intimitate, ai putea apela la un serviciu de tip VPN. Acesta îți transpune traficul online printr-unul sau mai multe servere din țări străine, pentru a fi un pic mai dificil, dacă nu imposibil, să afle cineva ce căutai de fapt pe internet.

Există foarte multe servicii VPN ce pot fi experimentate, dar pe termen lung, cele mai multe dintre ele sunt contra cost. Alternativa este ProtonVPN, un serviciu ieșit recent din beta ce vine cu beneficii semnificative pentru cei care nu vor să plătească nici un ban pentru securitate sporită.

În faza inițială, ProtonVPN a putut fi experimentat de aproximativ 10.000 de oameni. Acum, serviciul este disponibil oricărui curios și include atât o versiune gratuită, cât și câteva variante contra cost. E bine de știut că cei care nu plănuiesc să facă foarte mult trafic prin VPN sau nu au nevoie de o viteză spectaculoasă, nu vor avea nici un motiv să plătească vreodată pentru un Virtual Private Network.

În varianta gratuită, traficul tău este trecut prin trei servere diferite din trei țări, înainte să ajungă la destinație. Un salt până la 4 dolari pe lună sau 48 de dolari pe an se reflectă în routarea traficului prin mai multe țări și promite o viteză medie de download prin VPN mai mare. Cu 8 dolari pe lună, ai acces la servere de tip Tor, cele mai mari viteze de download și cele mai complexe sisteme de securizare a traficului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele