Project Cars 2 confirmat oficial pentru lansare în 2017

După ce au făcut câțiva ani valuri cu primul joc din serie, Slightly Mad Studios speră să vă impresioneze cu Project Cars 2.

Nu prea se mai fac multe jocuri originale cu mașini. Majoritatea sunt inspirate din versiuni mai vechi ale acelorași francize, chiar și dacă arată mult mai bine. Excepția de la regulă a venit în urmă cu aproximativ doi ani, când un studio mai puțin cunoscut a decis să facă o investiție semnificativă într-un joc complet diferit. Era vorba de Project Cars. 

Lansat în mai 2015 pentru Xbox One, PS4 și PC-uri cu Microsoft Windows, titlul incorpora 74 de mașini diferite, 30 de locații și 110 trasee, dintre care 23 sunt inspirate din realitate. Spre deosebire de seria Need for Speed, Project Cars a fost descris ca un simulator auto realist, fără prea multe elemente arcade.

Având în vedere că în câteva luni s-au vândut 2 milioane de exemplare, o continuare a jocului era previzibilă. Ca un mic detaliu de fond, dacă sunteți abonați la Xbox Live, Project Cars este oferit gratuit luna aceasta în perioada 16 februarie – 16 martie 2017 în cadrul programului Xbox Free Games with Gold.

Al doilea joc Project Cars a fost anunțat la mijlocul lui 2015 prin intermediul unei campanii de crowdfunding ce a fost încununată de succes. La această oră, jocul este confirmat oficial și are o dată aproximativă de lansare. Acesta va fi disponibil din a doua jumătate a lui 2017. În privința platformelor vizate, lista rămâne neschimbată: PlayStation 4, Xbox One și PC. Ca scop, iminentul Project Cars 2 va fi mai bun decât versiunea precedentă din toate punctele de vedere.

Project Cars 2 va fi dezvoltat tot de Slightly Mad Studios cu Bandai Namco în poziția de publisher. Jocul va fi mult mai mare, cu 170 de mașini și 60 de trasee. Pentru diversitate, vor exista curse pe gheață, în zăpadă, noroi și offroad. Nu va lipsi suportul pentru VR în Project Cars 2, iar dacă aveți trei monitoare 4K și o super placă video, vor putea fi folosite în tandem pentru o sesiune de gaming în 12K. Mai multe detalii vom afla în lunile ce urmează.

Alexandru Puiu
18:02 10.02.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video