Posesorii de Galaxy S8 și LG G6 sunt penalizați de către Netflix

Posesorii de Galaxy S8 și LG G6 sunt penalizați de către Netflix

Galaxy S8 și LG G6 sunt printre singurele terminale capabile să redea conținut video 4K UHD HDR. Din păcate, funcția nu este compatibilă cu Netflix.

Clipurile video de cea mai bună calitate pe care le puteți viziona la această oră sunt în format Ultra HD HDR. High Dynamic Range pentru conținut video se reflectă în scene cu o gamă de culori mai variată, un contrast mai puternic și multe alte îmbunătățiri. Din păcate, conținutul disponibil în acest format este destul de limitat, dar cei de la Netflix se numără printre furnizori.

Este foarte ușor să te bucuri de compatibilitatea noilor Galaxy S8 și LG G6 cu conținut video 4K HDR din online. Din păcate, suportul pentru redarea acestui tip de clipuri trebuie să vină și din capătul celălalt al firului. Cu alte cuvinte, degeaba a fost semnat un parteneriat între creatorii terminalelor și Amazon Video, dacă filmele HDR de pe Netflix nu pot fi vizionate, cel puțin momentan.

În teorie, dacă folosiți un Galaxy S8 sau LG G6, ar trebui să puteți rula clipuri video 4K HDR din orice sursă online sau offline. În practică, cel puțin când vine vorba de Netflix, oficialii serviciului de streaming au confirmat că redarea de clipuri video Ultra HD este disponibilă pentru câteva televizoare și monitoare, iar funcția nu se extinde momentan la smartphone-uri.

Există deja o promisiune legată de extinderea compatibilității clipurilor UHD HDR cu o varietate mare de dispozitive mobile. Cel puțin momentan însă, respectiva compatibilitate nu există și nici nu are asociată o dată precisă de disponibilitate. Singurul lucru pe care îl puteți face este să așteptați și, eventual, să vă abonați la Amazon Video pentru a vă impresiona prietenii cu abilitățile ecranului de la Galaxy S8 și LG G6. În ceea ce privește diversitatea conținutului HDR pe Netflix, oricum erau disponibile doar vreo 20 de filme, deci nu trebuie să vă frustrați prea tare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: