09 feb. 2017 | 07:45

S-ar putea să-ți dai parola de Facebook ca să intri în America

ACTUALITATE
S-ar putea să-ți dai parola de Facebook ca să intri în America

S-ar putea să fim nevoiți să le oferim parolele pentru conturile noastre de Facebook, Twitter, Instagram și nu numai autorităților americane la intrarea în SUA.

Nivelul de securitate implmentat în Statele Unite se apropie foarte multe de încălcarea drepturilor la intimitate și viață personală a cetățenilor obișnuiți care nu au făcut nimic ilegal. Totul a început cu oprirea intrării pe teritoriul american a tuturor persoanelor in 7 țări majoritar musulmane acum două săptămâni. Nici măcar nu contează dacă aveau viză de ședere pe termen lung, carte verde sau locuiau în SUA de 15 ani. Printr-o asocieră intrinsecă a tuturor musulmanilor cu ideea de terorism, intrarea acestora în Statele Unite a fost împiedicată.

Între timp, respectivul ordin prezidențial a fost suspendat de o decizie judecătorească, dar dezbaterile pe marginea subiectului nu s-au încheiat aici. Noii oficiali ai autorităților americane numiți de Trump în ultimele săptămâni vor să ducă nivelul de paranoia națională față de terorism la rang de lege. Cel mai recent argument în această direcție a venit de la John Kelly – Secretarul General al Homeland Security. Într-un discurs ținut marți în Congres, acesta a detaliat cum agenția sa ia în considerare implementarea de noi restricții pentru vizitatorii din națiunile interzise. Aceștia vor fi forțați să-și ofere parolele de autentificare pentru conturile de pe rețelele de socializare. Astfel autoritățile americane nu vor vedea doar profilul tău public de Facebook, ci și toate conversațiile pe care le-ai purtat vreodată cu prietenii și fotografiile tale private.

,,Vrem să intrăm pe conturile lor de social media cu parole: [Să vedem] ce faci, ce spui? Nu vor să coopereze, nu-i lăsăm să intre.” Conceptul detaliat mai sus, deși este unul macabru și are mari șanse să fie extins și la alte persoane de alte religii, nu e complet nou. În luna iunie a anului trecut, o altă propunere a Homeland Security care nu a fost implementată încă obliga străinii care intrau în SUA sau părăseau țara să completeze un formular în care să introducă ID-urile folosite pe rețelele de socializare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele