19 nov. 2017 | 21:00

Olie e un gadget futurist sub formă de lampă inteligentă

VIDEO ACTUALITATE

Este greu să mai creezi categorii noi de produse în 2017, dar asta nu înseamnă că nu putem vedea în piață niște hibride interesante precum Olie.

Ollie este un nou proiect pe Indiegogo ce caută să fie finanțat. Creatorii săi își doresc să obțină 30.000 de dolari pentru a-și materializa ideea, iar la momentul realizării acestui articol, cu o lună rămasă, au reușit deja să strângă 25.000 de dolari. În privința funcționalități, nu te înșeli dacă vrei să clasifici gadgetul futurist cu o lampă. Este însă mult mai mult decât atât.

Am putea defini Olie ca fiind o lampă inteligentă. La interior însă, este dotată cu o serie de particularități futuriste. Include, de exemplu, suport pentru Alexa și Google Assistant, ca să te ajute să ajustezi lumina ambientală din cameră doar prin intermediul unor comenzi vocale. La bază, încoporează pe o suprafață destul de generoasă un sistem de încărcare wireless compatibil cu majoritatea smartphone-urilor de top actuale, inclusiv iPhone X.

Firma de design InstruMMents este responsabilă de Olie, un mic studio fondat de creatorii Misfit Shine. În trecut, cei de la InstruMMents au mai reușit să materializeze un dispozitiv de măsurat intitulat InstruMMent 01 în urma unei campanii de crowdfunding încununate de succes.

Prin intermediul unui difuzor discret, lampa din imaginile alăturate poate funcționa ca boxă inteligentă datorită suportului inclus pentru Google Assistant sau Alexa, în funcție de preferință. Practic, prezența unui smartphone în preajmă este opțională.

Pentru a atrage un public cât mai larg, lampa Olie este disponibilă atât într-o variantă de birou, cât și una semnificativ mai înaltă pentru podea. Tipul de lumină pus la dispoziție variază de asemenea, de la una de tip pată concentrat, până la una difuză menită să lumineze o suprafață mai largă. Lampa este realizată din aluminiu, iar când nu ai chef de comenzi vocale, poți apela la atingerea lămpii într-o zonă sensibilă la atingere de deasupra ei.

Cei de la InstruMMents speră să livreze primele exemplare de Olie în luna iunie a anului viitor.

Olie MM_lamp_crop_03

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele