Noul trailer la Ghost in the Shell te pune în mijlocul acțiunii

Din valul semnificativ de SF-uri importante cu care ne vom delecta anul acesta, Ghost in the Shell s-ar putea să fie un remake spectaculos.

Mai e puțin până când Ghost in the Shell în varianta live-action va ajunge în cinematografe. Abia atunci vom vedea dacă interpretarea lui Scarlett Johansson se pretează sau nu pentru personajul din animațiile japoneze. Din câte se pare, filmul va reitera parțial povestea filmului de lung metraj de tip manga din 1995. Spre deosebire de animație însă, filmul va insista un pic mai mult pe evoluția caracterului principal.

Noul teaser trailer pentru Ghost in the Shell ne oferă o nouă serie de detalii despre personaj și acțiunea filmului, fără a dezvălui vreun element important din intrigă. Știm totuși că The Major a avut o altă viață înainte de a deveni acest hibrid robotic atrăgător. Povestea personajului interpretat de Johansson va fi spusă din două perspective diferite, cea a organizației guvernamentale care a creat-o și cea a personajului negativ principal – Kuze. Cu un pic de noroc, deznodământul filmului ne va dezvălui adevărata poveste a Maiorului și se va reflecta în capturarea inamicului Kuze.

Ghost in the Shell este una dintre cele mai importante francize din universul manga. Pe lângă câteva filme de lung metraj, au existat jocuri, seriale și benzi desenate a căror acțiune se desfășoară în același univers futurist guvernat de hackeri și oameni augmentați cu componente robotice. Creatorul seriei este Masamune Shirow în anii `80. Mulți sunt de părere că până și trilogia Matrix s-a inspirat într-o oarecare măsură din Ghost in the Shell.

În ceea ce privește controversele din jurul lung metrajului, această versiune de Ghost in the Shell a creat multe dezbateri pe marginea interpretării personajului principal de către o persoană ce nu este asiatică. În contextul în care numele caracterului este Motoko Kusanagai, mulți sunt de părere că filmul va fi un nou exemplu de whitewashing – interpretarea de către albi a unor roluri de chinezi, arabi sau persoane de culoare.

Citește și: