28 apr. 2017 | 10:59

Noul Nintendo 2DS XL ne arată că Nintendo încă mai crede în console portabile

VIDEO VIDEO

Când vine vorba de gaming în deplasare, cei mai mulți dintre noi se rezumă la smartphone sau tabletă, dar Nintendo 2DS XL s-ar putea totuși să vă surprindă.

Mi se pare foarte dificil în 2017 de făcut argumentul pentru investiții în console handheld. PlayStation Vita aproape că a dispărut de pe hartă, iar vânzările de Nintendo 3DS nu mai sunt ce erau o dată. Cu toate acestea, o mare parte din farmecul recent lansatului Nintendo Switch constă în faptul că poate fi luat în deplasare, iar vânzările remarcabile ale consolei confirmă interesul utilizatorilor pentru acest grad de portabilitate.

Chiar dacă ați fi tentați să credeți că Nintendo 3DS și Nintendo Switch ar trebui să facă o treabă bună în a deservi amatorii de Mario și Zelda, compania japoneză tocmai a anunțat o nouă consolă portabilă. Intitulată Nintendo 2DS XL, aceasta este foarte apropiată ca design și funcționalitate de 3DS. Până și jocurile suportate sunt aceleași – cele de 3DS și DS, dar lipsește din ecuație ecranul 3D cu tehnologie parallax.

Nintendo 2DS XL este cea mai nouă tentativă a celor de la Nintendo de a-și menține relevanța într-o piață incredibil de competitivă. Consola nu este neapărat revoluționară, dar având în vedere prețul și librăria foarte mare de jocuri compatibile care sunt deja pe piață, are toate șansele să fie un succes, cel puțin în câteva teritorii. 2DS XL este și dovada că, cel puțin în teorie, japonezii percep consola Nintendo Switch ca fiind pentru acasă, nu pentru deplasare.

,,Această lansare din zona de hardware portabil a Nintendo demonstrează angajamentul nostru pentru piața de dispozitive handheld.” Reggie Fils-Aime, Președintele și COO-ul Nintendo America s-a arătat foarte încântat de această lansare și este încrezător că va exista un public pentru ea. Dacă vă grăbiți să puneți mâna pe noua consolă, mai aveți de așteptat până pe 28 iulie, când aceasta va ajunge în magazine la prețul foarte convenabil de 150 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele