Nintendo Switch se vinde ca pâinea caldă, iar ritmul producției crește

Nintendo Switch se vinde ca pâinea caldă, iar ritmul producției crește

Deși s-au descoperit multe probleme cu Nintendo Switch într-un timp foarte scurt după lansare, consola pare a fi un succes de piață.

Nintendo este una dintre cele mai bătrâne companii din domeniul consolelor de gaming. Activitatea sa se extinde pe parcursul a câtorva decenii, deși nu a mai înregistrat un succes răsunător de la lansarea Wii. Se pare totuși că Switch a fost realizat folosind o rețetă de succes, iar vânzările fac o treabă foarte bună în a oglindi această realitate.

Momentan, Nintendo se pare că nu reușește să producă noul Switch pe cât de repede și-ar dori. Majoritea comercianților online au consola în ofertă, dar figurează ca nefiind în stoc. Câteva exemplare au ajuns la toate magazinele, dar stocurile ulterioare întârzie să apară. Din acest motiv, mai multe surse au confirmat faptul că Nintendo încearcă să nu rateze valul inițial de interes pentru noua creație.

Scopul declarat al celor de la Nintendo a fost de a comercializa două milioane de console în prima lună de disponibilitate. Este vorba de luna martie. Primele statistici ajunse online confirmă deja depășirea pragului de 1,5 milioane de unități, o particularitate ce confirmă că pretențiile japonezilor nu au fost deloc exagerate.

Pentru a face față cererii, conform celor de la Wall Street Journal, Nintendo s-a angajat să producă alte 16 milioane de unități pentru următoarele 12 luni. Inițial, planul companiei era de a produce doar 8 milioane de exemplare în primele 12 luni de disponibilitate, dar intențiile s-au modificat radical.

Pe de altă parte, merită reținut că planurile de producție nu se reflectă sub nici o formă în vânzări sigure. Sunt șanse destul de mari ca o mare parte dintre consolele ce vor ajunge în magazine în următoarele luni să rămână pe rafturi. Nimeni nu poate ști cu siguranță dacă după două – trei luni, toți cei care au vrut să-și cumpere un Nintendo Switch vor fi pus mâna pe dispozitiv, iar vânzările vor scădea brusc.

Citește și: