11 mai 2017 | 15:00

Noul browser Opera este făcut pentru socializare pe WhatsApp, Messenger și Telegram

VIDEO ACTUALITATE

Este aproape imposibi ca Opera să detroneze Google Chrome sau Firefox din fruntea clasamentului browser-elor, dar dezvoltatorii săi nu se dau bătuți.

Sunt foarte multe motive să folosești Chrome sau Firefox. Cele două browsere sunt destul de rapide, sigure și beneficiază de actualizări regulate. În plus, prin intermediul extensiilor, au beneficiul semnificativ de a-și extinde funcționalitatea cu ușurință într-o direcție sau alta. Dacă te interesează un nivel de securitatea sporit, o temă mai ciudată sau un management mai elaborat al semnelor de carte, este foarte simplu să introduci aceste elemente în browserele dezvoltate de Google și Mozilla.

Lăsând însă la o parte suportul pentru extensii, Opera încearcă să câștige o cotă de piață importantă prin integrarea unor funcții inovative direct în versiunile noi ale browser-ului proprietar. După ce a integrat un client VPN foarte eficient in-app și a introdus un buton pentru reducerea semnificativă a consumului de resurse de către browser, Opera devine acum un instrument foarte important de chat.

În bara de unelte din partea stângă a browserului, cea mai nouă variantă de Opera, cu numele de cod Reborn, te ajută să porți rapid conversații cu prietenii de pe WhatsApp, Messenger sau Telegram. Pe de o parte, am mai văzut câteva elemente similare de funcționalitate introduse în browserul experimental Neon lansat în ianuarie de același dezvoltator. Pe de altă parte, este prima oară când astfel de funcții originale pot fi experimentate la scară largă de către utilizatori.

Este mult mai simplu să ții legătura cu cei dragi. Este suficient să lași icoanele de Messenger, WhatsApp sau Telegram agățate în partea stângă a browserului și vei putea purta o conversație în format text peste fereastra ta de navigare obișnuită. În plus, dacă găsești ceva interesant online, indiferent dacă este vorba de un link sau o poză, poți trage acel element peste icoana de Messenger cu click stânga apăsat și l-ai pasat imediat unei persoane din lista de prieteni. Noi teme de zi sau de noapte sunt de asemenea integrate în Opera Codename Reborn, alături de icoane mai clare și o interfață mai aerisită.

whatsapp messenger Opera browser

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele