Până livrează Apple, prima cască de realitate augmentată pentru iPhone e deja aici

Realitatea augmentată este din ce în ce mai atrăgătoare pentru companii, iar Mira Prism ți-o aduce pe iPhone.

Până anul acesta la WWDC, cei de la Apple s-au ferit de domenii precum realitate virtuală și realitate augmentată. Hardware-ul celor de la Apple a fost compatibil cu astfel de experiențe, dar suportul din partea gigantului din Cupertino facilitează semnificativ dezvoltarea de tehnologii emergente. Tocmai din acest motiv, oficialii companiei americane au anunțat ARKit SDK la WWDC 2017 și au promis că iOS 11 va suporta mult mai bine respectivele tehnologii. Totodată, au recrutat ingineri pentru domeniul acesta.

Până când ne vom putea bucura cu toții de versiunea finală de iOS 11, o companie mai puțin cunoscută a anunțat o implementare foarte interesantă a unui headset de realitate augmentată. Intitulat Mira Prism, gadgetul din clipul de mai sus pare unul foarte bine pus la punct, chiar dacă preia conținutul video de pe ecranul unui iPhone.

La un preț de aproximativ 90 de euro, casca este compatibilă momentan doar cu iPhone 7, probabil din cauza cerințelor de performanță. În orice caz, mai important decât headsetul efectiv sunt aplicațiile, iar, momentan, acestea nu sunt foarte multe. Nu putem decât să sperăm că vor fi dezvoltate în timp și se vor adresa atât mediului business, cât și utilizatorilor obișnuiți care caută o sursă suplimentară de divertisment.

Nu este exclus ca experiențele de realitate agumentată dezvoltate pentru Mira Prism să fie compatibile și cu alte headseturi care vor fi lansate pe viitor pe un principiu similar. Important este să punem cât mai mulți mâna pe hardware-ul necesar, iar acesta să devină mai mic și mai portabil. Din câte se poate vedea în imaginile disponibile acum, soluția propusă de Mira nu este una dintre cele mai discrete. Totuși, pare destul de ușor de utilizat și poate fi deja cumpărat.

Alexandru Puiu
10:00 19.07.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video