15 sept. 2016 | 11:05

Tim Cook își dă cu părerea despre realitatea virtuală și cea augmentată

ACTUALITATE
Tim Cook își dă cu părerea despre realitatea virtuală și cea augmentată

Dezbaterea AR vs VR este una destul de importantă pe termen lung, mai ales când e vorba de investiții semnificative în realizarea de conținut compatibil. Din acest motiv, opinia CEO-ului Apple este destul de importantă.

În urmă cu 3-4 ani, realitatea virtuală era doar un mit. Nimeni nu se aștepta ca într-un interval atât de scurt să avem mai multe opțiuni de kituri pentru VR disponibile pentru achiziție, în timp ce dezvoltatorii de jocuri se grăbesc să genereze conținut compatibil. Asta nu înseamnă însă neapărat că tehnologia este un succes de piață, ci doar că există un public entuziast ce este fan al conceptului. După cum anunțam în urmă cu câteva săptămâni, vânzările de kituri VR au stagnat în ultimele luni, înregistrând doar o creștere aproape inexistentă de 0,2%.

Până la această oră, cei de la Apple nu s-au implicat în dezbaterea AR vs VR, iar în prezentarea noului iPhone 7 nu s-a făcut nici o mențiune importantă despre nici una dintre tehnologii. Se pare însă că Tim Cook, CEO-ul Apple și cel mai important factor de decizie din companie, are totuși un punct de vedere pe marginea acestui subiect și s-ar putea să nu fie cel care credeți.

Într-un interviu acordat celor de la Good Morning America pentru ABC, directorul Apple a venit cu câteva argumente foarte puternice prin care a atras atenția asupra faptului că, pe termen lung, competiția va fi câștigată de realitatea augmentativă. ,,Din punctul meu de vedere, realitatea augmentativă este cea mai mare dintre cele două, probabil de departe, deoarece ne dă posibilitatea la amândoi să stăm într-o cameră și să fim foarte prezenți în interacțiune, dar să avem și alte elemente vizuale în împrejurimi pe care să le vedem amânaoid.

Singurla referință către un proiect Apple ce implică realitatea augmentativă a fost mențiunea ,,poate este ceva la care lucrăm.” Anul acesta au mai existat speculații despre un kit AR al celor de la Apple, dar nu există momentan nici o dată oficială de lansare pentru ipoteticul dispozitiv.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele