ASUS ZenFone AR: primul telefon cu 8GB RAM are în sfârșit o dată de lansare

ASUS ZenFone AR: primul telefon cu 8GB RAM are în sfârșit o dată de lansare

ASUS ZenFone AR a fost anunțat pentru prima oară la CES 2017 în ianuarie, dar abia acum aflăm când se lansează oficial primul telefon cu 8GB RAM.

Este foarte greu să mai faci valuri în industria smartphone-urilor prin intermediul unor premiere importante, dar cei de la ASUS au reușit această performanță în luna ianuarie a acestui an. La momentul respectiv, cu surle și trâmbițe, oficialii taiwenezilor au ieșit la înaintare cu primul smartphone dotat cu 8GB RAM. Nimeni nu știa însă când se va lansa ASUS ZenFone AR și care va fi prețul cu care va ajunge la utilizatori. După aproape șase luni, prima parte a misterului s-a elucidat.

Sunt multe particularități care fac ASUS ZenFone AR atât de special. Pe lângă cantitatea de memorie RAM aproape absurdă, dispozitivul este unul dintre singurele compatibil cu tehnologia Project Tango. Aceasta din urmă este o certificare Google ce implică o combinație de hardware și software pentru a oferi utilizatorilor o experiență nemaiîntâlnită de realitate augmentată.

Abilitățile speciale de captură și imersiune într-o realitate alternativă sunt posibile prin intermediul combinației dintre un senzor de captură principal intitulat Sony IMX318 cu 23 de megapixeli. Acestuia se adaugă un senzor suplimentar de profunzime ce identifică poziția unor obiecte în fața altora și două camere ce urmăresc mișcarea elementelor din mediul ambiant. Rezultatul este un smartphone Project Tango ce poate fi utilizat într-o varietate foarte mare de aplicații de realitate augmentativă.

Până la această oră, nici măcar nu au existat zvonuri legate de lansarea sa. Între timp, după cum se poate vedea în captura de mai jos, ASUS a trimis invitații pentru o conferință ce va avea loc în Taiwan pe 14 iunie. În cadrul respectivului eveniment va fi probabil anunțată data începând cu care îl puteți cumpăra și prețul de achiziție.

Ca o notă de subsol, merită avut în vedere că modelul de ASUS ZenFone AR cu 8GB nu se va comercializa în toate colțurile mapamondului. Se știe deja că operatorul american Verizon, de exemplu, va vinde un model cu 6GB RAM.asus-zenfone-ar-launch

Citește și: