MindFlix te ajută să pornești un film cu puterea minții

Netflix are o cotă impresionantă din piața globală de servicii de streaming, dar asta nu înseamnă că angajații nu au timp de proiecte distractive.

Cum se întâmplă și la Facebook sau Google, cei de la Netflix organizează anual o zi dedicată proiectelor independente de dezvoltare ale angajaților. Respectivul eveniment poartă numele Hack Day și s-a întâmplat deja de câteva ori să se reflecte într-un set de proiecte mai mult sau mai puțin utile, dar cu siguranță interesante. În 2016, în cadrul respectivului hackaton a fost creată o interfață VR pentru Netflix. Cu puțin timp înainte, tot acolo a fost detaliat butonul Netflix and Chill care se ancora într-o casă smart pentru a crea mediul perfect pentru o vizionare, pornind de la lumini, sistem audio și, desigur, televizor.

Pentru 2017, câțiva ingineri de la Netflix ne propun utilizarea minții pentru interacțiunea cu stufoasa colecție de filme disponibile pe platformă. Conceptul intitulat MindFlix este detaliat într-o postare pe blogul companiei și pare să fie destul de bine pus la punct. Acesta a fost realizat de Ben Hands, Sagar Patil, Steve Henderson și Andy Law.

La baza întregului proiect se află o bandă Muse EEG ce funcționează ca o electroencefalogramă pentru a detecta activitatea electrică din creier. Combinată cu o serie de senzori de mișcare, aceasta ajunge să fie soluția pentru a nu mai întinde mâna după telecomandă. Îți miști capul în sus, cursorul de pe ecran se deplasează în aceeași direcție. Același sistem se aplică și în cazul deplasării capului pe laterale. Redarea efectivă este declanșată în momentul în care te gândești la cuvântul Play.

Este greu de apreciat dacă în confortul căminului va funcționa la fel de bine precum în clipul de mai sus, dar sistemul pare fascinant. Din păcate, conform comunicatului oficial, nu se va reflecta într-un produs comercial. ,,Deși suntem entuziasmați de creativitatea și efortul investite în aceste hackuri, s-ar putea să nu fie niciodată parte din serviciul Netflix sau infrastructura internă și nici nu vor fi folosite dincolo de Hack Day. Le postăm aici public pentru a împărtăși spiritul evenimentului și cultura noastră de inovație.

10:36 31.01.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video