Netflix te lasă acum să-ți descarci filmele pe cardul SD al telefonului sau al tabletei

Netflix te lasă acum să-ți descarci filmele pe cardul SD al telefonului sau al tabletei

La scurt timp după ce au anunțat profituri astronomice pe ultimul trimestru, cei de la Netflix fac un nou gest generos pentru utilizatori.

În urmă cu câteva luni, spre bucuria celor care își risipeau traficul de date vizionând seriale pe Netflix, compania a anunțat suportul pentru streaming offline. Practic, din noiembrie 2016, vă puteți descărca un număr nelimitat de filme în memoria telefonului sau a tabletei pentru a le viziona când sunteți pe tren, în avion sau oriunde în altă parte. Sistemul este atât de bine pus la punct încât nici măcar nu vă limitează la utilizarea unei conexiuni Wi-Fi pentru download. Dacă aveți un trafic generos inclus în abonamentul de date, puteți descărca un film pentru a preveni întreruperile inevitabile din zonele fără semnal.

Deși gestul celor de la Netflix nu a trecut neobservat, iar numărul abonaților a crescut, acesta venea la pachet cu o limitare. Utilizatorii de Android puteau descărca filme și seriale doar în memoria internă a aparatelor, un detaliu care a frustrat persoanele cu doar câțiva GB de spațiu. Din fericire, respectiva restricție a fost eliminată printr-o nouă actualizare adusă aplicației de mobil.

Utilizatorii de Android abonați la Netflix care își doresc să descarce filme pentru acces offline pot face acest lucru pe un card SD. Astfel, sunteți limitați doar de bugetul pe care l-ați investit de curând într-un microSD generos. Pentru a face tranziția, din aplicația Netflix, în AppSettings, accesați secțiunea Download Location și alegeți cardul SD ca mediu de stocare preferat.

Veți putea profita de noua funcție doar dacă folosiți ultima versiune a aplicației. Aplicația poate fi descărcată folosind această adresă de Google Play. Ca un mic detaliu de fond, merită reținut că oficialii Netflix erau foarte reticenți la ideea de descărcare a librărie lor de filme și seriale offline în 2014, dar odată cu extinderea semnificativă a numărului de utilizatori, acest gest este o adaptare la nevoile celor aflați în permanentă deplasare.
netflix-sd-card