20 oct. 2017 | 07:45

Microsoft nu te mai lasă să trișezi în noul Windows 10 la jocuri

ACTUALITATE
Microsoft nu te mai lasă să trișezi în noul Windows 10 la jocuri

Windows 10 Fall Creators Update a fost lansat în urmă cu câteva zile, dar va mai trece mult timp până când vom afla toate schimbările introduse.

După o lungă perioadă de beta și speculații, Microsoft a lansat în sfârșit Fall Creators Update. Aceasta este cea mai recentă actualizare adusă Windows 10 și cea mai recentă dovadă a faptului că s-ar putea ca Windows 10 să fie ultimul Windows lansat vreodată. De acum înainte, toate schimbările aduse platformei vor fi introduse prin update-uri lansate o dată sau de două ori pe an.

Având în vedere amploarea unei actualizări precum Fall Creators Update, este greu de spus care sunt toate micile modificări și funcții noi introduse de Microsoft în Windows 10. Printre ele se află însă TruePlay, o soluție creată de inginerii din Redmond pentru a preveni trișatul în sesiunile de gameplay. Microsoft a introdus această opțiune pentru prima oară în beta-ul de Windows 10 Insider Build lansat în iulie, dar odată cu update-ul din această săptămână, a ajuns să fie disponibil publicului larg.

Noua funcție TruePlay a beneficiat și de un document de suport pe site-ul Microsoft care explică în detaliu la ce ajută. De acolo aflăm că prezența ei nu înseamnă neapărat că nu vei mai putea trișa, ci că rămâne la latitudinea dezvoltatorilor să profite de ea sau nu. Practic, este vorba doar de o extensie ce rulează în fundal atunci când te joci și înregistrează toate acțiunile pe care le întreprinzi. În situația în care creatorul unui joc vrea să aibă acces la acele informați, trebuie să includă suportul pentru TruePlay in-game.

În prima fază, TruePlay va fi suportat doar de jocurile disponibile în Microsoft Store. Vorbim practic de aplicații universale ce fac parte din portofoliul Microsoft Studios sau care pot fi jucate atât pe Windows, cât și pe Xbox One. Forza sau Cuphead sunt alte două exemple. În final, intenția celor de la Microsoft este lăudabilă, dar probabil că va mai trece mult timp până când nu vor mai exista trișori în sesiunile de gaming online.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele