11 oct. 2017 | 20:00

Microsoft nu renunță la Surface, contrar zvonurilor din piață

ACTUALITATE
Microsoft nu renunță la Surface, contrar zvonurilor din piață

După ce au renunțat la realizarea de smartphone-uri cu Windows 10 Mobile, mulți au crezut că Microsoft va renunța și la afacerea cu hibride Surface, dar nu este adevărat.

La începutul acestei săptămâni, o știre a făcut valuri în piață, deși nu era neapărat o noutate absolută. Un director Microsoft a afirmat că gigantul din Redmond și-a pierdut interesul în Windows 10 Mobile, nu va mai face investiții în telefoane cu acea platformă și, eventual, va lansa doar actualizări de securitate pentru ea. Afirmații pe aceeași direcție au ajuns în presă în urmă cu patru luni, dar de această dată au fost mai radicale.

Pentru că era vorba de un eșec de proporții, mulți au fost curioși cât de mult se va extinde același trend și în alte domenii în care activează Microsoft. S-a zvonit că nu vom mai avea parte de noi dispozitive Microsoft Surface în viitor. Conform declarațiilor directorului de divizie responsabil de Surface, se pare însă că acele afirmații de acum câteva zile vizau în mod exclusiv sistemul de operare Windows 10 Mobile și gadgeturile ce folosesc respectivul SO.

Panos Panay de la Microsoft a spus că zvonurile referitoare la destinul Microsoft Surface reprezintă doar știri de tabloid menite să genereze clickuri. Deși au ajuns în piață informații sigure că divizia de Surface nu este foarte profitabilă în cadrul companiei americane, acest detaliu nu descurajează dezvoltarea de iterații ulterioare ale produselor.

,,Microsoft nu aleargă către ieșirile de urgență”, a spus Panay zilele trecute într-un interviu acordat celor de la Business Insider. Compania pe care o reprezintă are în continuare încredere în această gamă de produse, iar produsele Surface nu pleacă nicăieri. Vizavi de profitabilitate, directorul de divizie a ținut să menționeze că pentru gigantul din Redmond afacerea cu Surface nu ține doar de unități livrate. Hibride precum Microsoft Surface împreună cu detalii de design și funcționalitate ce au ajuns în piață prin acele produse au inspirat inovații în întreaga piață de PC-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele