Microsoft se angajează să-ți dea bani mulți pentru vulnerabilități în Windows 10
Windows 10 nu a fost niciodată un sistem de operare perfect, dar dacă trăiești cu impresia că ești capabil să identifici niște vulnerabilități în el, Microsoft te recomepensează.
Majoritatea companiilor importante din tech au implementat în ultimii ani un sistem prin care recompensează hackerii. Orice individ care are abilitatea de a investi o cantitate semnificativă de timp în descoperirea unor vulnerabilități într-un produs software sau serviciu online este recompensat mai mult sau mai puțin generos.
În contextul în care sistemele de operare create de Microsoft sunt prezente pe foarte multe PC-uri de pe întregul mapamond, nu ar trebui să vină ca o surpriză existența programului Windows Bounty Program. Cea mai nou versiune a acestui program de revanșare în fața comunității este o extensie a unui serviciu foarte vechi intitulat ,,security bug bounty”.
În trecut, când Microsoft făcea investiții importante în Windows 8.1, compania americană a plătit până la 100.000 de dolari pentru vulnerabilități importante descoperite în respectivul SO. La ora actuală, suma maximă achitabilă crește exponențial pentru cei care găsesc probleme serioase în implementarea Hyper-V din Windows 10 și Windows Server.
Nu mai puțin de 250.000 de dolari este suma pe care o va plăti Microsoft celor care descoperă vulnerabilități grave ce țin de Hyper-V. Găurile de securitate descoperite în Microsoft Edge și versiunile preview de Windows 10 se reflectă în 15.000 de dolari. ,,Securitatea se schimbă în permanență și facem o prioritate din vulnerabilități diferite în diverse momente din timp. Microsoft crede cu îndărjire în valoarea recompenselor pentru vulnerabilități și avem încredere că ne ajută să ne îmbunătățim securitatea produselor.” Conform declarațiilor unui purtător de cuvânt Microsoft, astfel de recompense nu vor dispărea prea curând, ci vor evolua și vor adresa subiecte variate.
Windows Bounty Program a început oficial astăzi, dar nu este foarte clar dacă internauții au o perioadă de timp bine definită în care să identifice găuri de securitate în Windows 10.