Cum transferi mesaje SMS de pe Android pe iPhone

Cum transferi mesaje SMS de pe Android pe iPhone

Există multe soluții pentru a realiza un transfer de mesaje SMS de pe Android pe iPhone. Mai jos le voi detalia pe cele mai simple dintre ele.

Fiecare platformă pentru mobile funcționează în felul ei, suportă doar instalarea anumitor aplicații și interacțiunea cu anumite tipuri de fișiere. Din acest motiv, un proces relativ simplu de a transfera mesajele SMS de pe Android pe iPhone ajunge să fie complex, în cea mai mare parte a situațiilor.

Partea bună este că Apple oferă o cale simplă pentru transferul tuturor datelor dintr-un Android pe un iPhone, dar respectiva procedură poate fi utilizată doar în cazul unui iPhone gol. Doar în situația în care smartphone-ul tău Apple este proaspăt scos din cutie sau recent resetat la parametrii din fabrică poate fi sincronizat complet cu un telefon ce folosește sistemul de operare creat de Google. În acea situație, este nevoie doar să instalezi aplicația Move to iOS pe terminalul Android de pe care vrei să preiei datele. Merită reținut că acest program nu îți va șterge datele de pe Android.

Intri în aplicația Move to iOS și imediat vei întâmpina un cod. Respectivul cod numeric trebuie tastat pe un iPhone în cadrul procesului inițial de configurare. În momentul în care ești întrebat dacă vrei să configurezi aparatul ca fiind un iPhone nou sau dorești să-l restaurezi dintr-o copie de siguranță, optezi pentru importare din Android. La pasul următor vei fi invitat să tastezi codul menționat mai sus și să aștepți. În funcție de volumul de date, procesul poate dura de la câteva minute la câteva ore. Este recomandabil ca ambele telefoane să fie puse la încărcat dacă devine evident că va dura destul de mult întreaga procedură.

A doua soluție pentru a transfera toate mesajele SMS de pe Android pe iPhone implică utilizarea unor aplicații terțe precum SMS Export sau SMS Backup and Restore.  Acestea sunt disponibile gratuit în Google Play, dar nu permit restaurarea SMS-urilor salvate decât pe Android. Important este să îți trimiți backup-ul creat cu una dintre aplicațiile menționate pe o adresă de email configurată pe iPhone și să deschideți respectiveul atașament cu CSV Lite sau XML Reader.  Acestea din urmă vă ajută să vedeți SMS-urile împărțite pe expeditori sub forma unui document similar cu Word. Chiar dacă nu vei avea mesajele SMS pe iPhone în locația lor obișnuită, ai avantajul că măcar poți să găsești pe ele niște informații mai mult sau mai puțin sensibile când ai nevoie de ele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI