21 aug. 2017 | 07:36

Mercedes-Maybach 6 celebrează trecutul în cel mai futurist mod posibil

VIDEO VIDEO

Ar putea fi doar o mașină absurd de lungă, dar Mercedes-Maybach 6 este un concept futurist care va servi ca inspirație pentru foarte multe modele din viitor.

Ocazional, marii producători de autoturisme fac investiții fabuloase în mașini concept. Acestea sunt diferite de prototipuri, pentru că sunt șanse infime să se materializeze în produse de serie. În schimb, definesc linii de design și tehnologii pe care le vom vedea în viitoarele modele ale brandului.

Ca un omagiu adus stilului art-deco al anilor 30, cei de la Mercedes au dezvăluit de curând Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.  Mașina concept ilustrată în imaginile alăturate a fost prezentată inițial în cadrul evenimentului Pebble Beach Concours d’Elegance din California Monterey Car Week.

Vision-Mercedes-Maybach-6

Complet diferită față de alte Maybach-uri pe care le-am văzut în ultimele decenii, această creație cu propulsie electrică are o lungime de aproximativ șase metri. Principiile de design care definesc autoturismul ne aduc aminte de mașiniile absurd de lungi din perioada prohibiției. Partea din spate se pare că are ceva în comun cu iahturile de lux, de aici și numele de ”boat tail”.

Poate va fi imposibil să o parchezi în locuri obișnuite, dar mașina Vision 6 emană trăsături de lux prin toți porii. Cabrioletul cu tracțiune integrală va fi printre singurele mașini electrice din clasa sa. Pentru a atinge tracțiunea de 750 de cai putere, folosește 4 motoare sincrone cu magneți permanenți. În doar patru secunde ajunge de la 0 la 100 km/h și are o viteză maximă de 250 km/h. Toată baza mașinii este formată dintr-o baterie destul de groasă. Aceasta este responsabilă de stabilitatea mașinii pe șosele și de o autonomie de 320 de kilometri.

Mercedes-Maybach-6-2

Printr-un algoritm avansat de încărcare rapidă, mașina câștigă în doar cinci minute la priză o autonomie de 100 kilometri. Interiorul este unul cât se poate de futurist și gravitează în jurul unui panou sensibil la atingere. Acesta nu este foarte diferit de cel pe care Mercedes l-a prezentat în urmă cu câțiva ani. În principiu, ar trebui să-ți ofere acces rapid la toate informațiile de care ai nevoie în funcție de locația în care te afli și de momentul zilei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele